Skip to main content

Programul de Paşte de la TVR 2, TVR 3 şi TVR Cultural. Ediţii speciale Rivalii cu Almăşan, Fuego cu Drag de România noastră şi documentar despre Arsenie Boca

 
Programul de Paşte de la TVR 2, TVR 3 şi TVR Cultural. Ediţii speciale Rivalii cu Almăşan, Fuego cu Drag de România noastră şi documentar despre Arsenie Boca

Programul de Paşte la postul public. Ediţii speciale ale emisiunilor zilnice, concerte, documentare, liturghii şi interviuri se vor regăsi în programul de Paşte la TVR.

Publicitate

La TVR 2 vor fi ediţii speciale ale emisiunilor Rivalii şi Drag de România noastră, dar şi documentarul „Părintele Arsenie Boca, omul lui Dumnezeu”. La TVR 3 vor fi liturghii în direct, de la Blaj şi Cluj, iar la TVR Cultural vor fi concerte şi documentare.

Iată care este programul pentru sărbătorile pascale: 

TVR 2: 

Vineri, 3 mai: 

  • De la ora 21.45 va fi difuzat documentarul „Părintele Arsenie Boca, omul lui Dumnezeu”, regizat de Nicolae Mărgineanu. În reluare va fi sâmbătă, de ora 13.30.

Sâmbătă, 4 mai:

  • De la ora 10.00, invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic dejun cu un campion”, Pr. Prof. Univ. Dr. Emanoil Băbuş, cercetător şi scriitor, vine cu destăinuiri nu doar despre tainele credinţei, ci şi despre provocările lumii contemporane.
  • Tot sâmbătă, de la ora 15.00, Marina Almăşan şi Dan Helciug prezintă o ediţie specială „Rivalii".  
  • De la ora 23.45, în Sâmbăta Mare, în emisiunea „Adevăr şi curaj”, TVR 2 transmite un interviu realizat de Rafael Udrişte cu Pr. Damaschin Grigoriatul de la mănăstirea Grigoriu (Sf. Munte Athos).

Duminică, 5 mai:

  • De la ora 08.00, sub genericul „Repere sacre”, va fi transmisă Sfânta Liturghie de la Catedrala Sf. Iosif din Bucureşti.


În zilele de Paşte, duminică (ora 14.40) şi luni (ora 20.00), TVR 2 difuzează „Drag de România noastră 2!”, cu Paul Surugiu Fuego, alături de Orchestra  Fraţilor Advahov şi de invitaţi.

La TVR 3: 

  • Începând de joi, 2 mai, TVR 3 transmite, sub genericul „Lumină din Lumină”, oficiile liturgice greco – catolice şi ortodoxe, care au loc în Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sfânta Treime” din Blaj, respectiv la Catedrala Mitropolitană Ortodoxă din Cluj.
  • În emisiunea „Vine Cluju’ pe la noi!", prezentată de Sergiu Vitalian Vaida, pe 5 şi 6 mai, la ora 13.30, telespectatorii pot descoperi tradiţii pascale autentice.
  • Duminică, „Meseriaşii” spun poveştile oului încondeiat de la 16.30, iar de la ora 19.05, TVR 3 transmite documentarul „Rugă pentru bisericile de lemn din Vaslui”.
  • De la ora 17.30, „Caravana TVR 3” poposeşte în Bucovina, la Mănăstirea Humor, Fundu Moldovei şi Ciocăneşti, unde oamenii locului vorbesc despre tradiţii, spiritualitate şi ofertele turistice ale zonei.
  • Seara, de la ora 22.00, cei de acasă sunt invitaţi să urmărească concertul „Origini”, susţinut de Nicolae Botgros şi Orchestra Lăutarii din Chişinău.

TVR Cultural: 

Sâmbătă, 4 mai: 

  • De la ora 13.30, la „Adevăr şi curaj”, realizatorul Rafael Udrişte propune un dialog cu Părintele Gheorghe Holbea, profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, despre petrecerea sărbătorilor pascale.
  • De la ora 17.00, ediţia „Omul şi Timpul” filmată la Aiud arată cum petreceau deţinuţii politici sărbătorile pascale în închisori, în anii 50.
  • De la ora 20.00, filmul „Andrei Rubliov”, în regia lui Andrei Tarkovski, ilustrează imaginea Rusiei secolului XV, în care oamenii sunt nevoiţi să înfrunte invaziile tătare, luptele dintre cnejii rivali, foametea, tortura şi munca grea.
Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus