Skip to main content

VIDEO SPECIAL. Am întrebat ziarişti, vedete şi influenceri: Cum se feresc de manipulările din online sau TV?

 
VIDEO SPECIAL. Am întrebat ziarişti, vedete şi influenceri: Cum se feresc de manipulările din online sau TV?

VIDEO SPECIAl. Cum se feresc vedetele de manipulările de pe Internet şi televiziune? De unde verifică veridicitatea informaţiilor? De câte ori o verifică? 

Publicitate

Am pus aceste întrebări (şi) pentru că Ziua Presei tocmai ce a trecut (a fost pe 3 Mai, în plină mini-vacanţă de Paşte).

Ce ne-au răspuns, într-un clip video? Multe dintre ele ne-au spus că îşi verifică informaţiile din două sau mai multe surse şi că au sursele lor de încredere, pe care le urmăresc de mai mult timp. 

La provocarea noastră au răspuns mai multe vedete, printre care Teo Trandafir, Ilinca Vandici, de la Kanal D2, Cove de la Prima TV, Oana Zamfir şi Vlad Craioveanu (matinalii de la Digi FM), Corina Dănilă de la TVR Cultural şi Lorena Şerban (influencer).

„Sursa trebuie să fie acreditată, să fie de încredere, trebuie să o cunoşti de foarte multă vreme ca fiind de încredere”, ne spune Ilinca Vandici.

„Din păcate, Internetul de zi cu zi devine o capcană uriaşă, în care rişti să pierzi mai mult decât ai avea de câştigat”, susţine Cove.

„În funcţie de unde se intersectează punctele, acolo îmi dau seama dacă citesc o ştire care este 100% reală”, mărturiseşte Oana Zamfir.

„Eu am un spray anti-manipulare”, răspunde amuzat Vlad Craioveanu.

„Dacă, totuşi ai dubii (n.r. recomand) să te reţii şi să nu dai mai departe acea noutate”, explică Corina Dănilă.

„Mă opresc la informaţia care se găseşte în aceeaşi formulă în mai multe surse cât mai sigure”, adaugă Lorena Şerban.

VIDEO. Cum se feresc de manipulări vedete, influenceri şi ziarişti:

Autor: Paula Stoica Paula.Stoicapaginademedia.ro Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus