Comisiile de Cultură din Parlament au aprobat astăzi bugetul Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) pe 2010. Valoarea bugetului: 10.626.000 de lei. Această sumă este cu 211.000 de lei mai mare decât bugetul pe anul trecut.
Bugetul permite CNA să îşi păstreze angajaţii în acest an. Cum a reuşit CNA să convingă Parlamentul?
Reporterul Paginademedia.ro Carmen Andronache a aflat răspunsul de la Răsvan Popescu, preşedintele CNA:
"La Comisiile de Cultură s-a aprobat o suplimentare de 1 milion de lei, la capitolul cheltuieli cu personalul. Propunerea noastră iniţială era de 10.626.000 de lei, dar Ministerul de Finanţe ne taiase 1 milion din această sumă.
Noi am cerut această suplimentare explicând că numărul de personal este şi-aşa insuficient, că volumul de lucru este foarte mare şi că îl acoperim cu un personal foarte redus".
Suplimentarea de 1 milion de lei va trebui suportată de fondul de rezervă al guvernului.
Răsvan Popescu a enumerat câteva dintre argumentele forte care i-au convins pe membrii Comisiilor de Cultură să voteze în unanimitate bugetul CNA pe 2010:
- În teritoriu există 606 posturi de radio, 268 de posturi de televiziune cu emisie terestră, 4.890 de reţele de cablu din care 349 au şi program propri. "Toate aceste activităţi noi le acoperim cu 31 de inspectori la un număr de 41 de judeţe."
- "La Bucureşti avem 68 de posturi de radio şi 98 de posturi de televiziune, pe care le monitorizăm cu 22 de monitori."
Angajaţii CNA nu vor sta în acest an cu teama concedierilor.
Răsvan Popescu:
"Nu intră în discuţie să mai angajăm, dar măcar să nu ne oblige să mai concediem. Am explicat toate aceste lucruri şi cei din comisii au înţeles, lucru pentru care nu putem decât să le mulţumim, că au votat în unanimitate majorarea sumei de cheltuieli de personal de la 7.984.000 la 8.984.000 de lei".
Cum este bugetul CNA de anul acesta faţă de cel din 2009?
"Faţă de anul trecut, bugetul propus de Ministerul de Finanţe era cu 10% mai mic decât cel din 2009 , iar acum pe varianta aceasta care a trecut prin comisii se apropie de bugetul de anul trecut", a completat Răsvan Popescu.
În 2009 instituţia a beneficiat de la bugetul de stat de 10.415.000 de lei pentru a-şi desfăşura activitatea, conform informaţilor publicate pe site-ul oficial al Ministerului de Finanţe.
Cu cât a contribuit CNA-ul în 2009 la bugetul de stat?
Consiliul Naţional al Audiovizualului a adus anul trecut peste 2 milioane de lei la bugetul de stat prin cuantumul total al amenzilor date televiziunilor în 2009, conform declaraţiei făcute de Răsvan Popescu.
CNA-ul are 164 de angajaţi, care depind exclusiv de banii alocaţi de la bugetul de stat. Consiliul Naţional al Audiovizualului nu are nicio altă sursă de venit. Banii din amenzi merg la bugetul de stat.
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
Trimite un comentariu