Skip to main content

CJI discută cu presa locală despre impactul noilor tehnologii

 

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) organizează, în perioada 13-21 martie întâlniri cu profesioniştii din mass media locale.

Publicitate

În ediţia de anul acesta, Ioana Avadani (director executiv al asociaţiei) şi Cristina Lupu (coordonator de programe al CJI), se vor întâlni cu profesioniştii media pentru a discuta despre situaţia mass media în 2011.

Întâlnirile vor avea loc în Craiova, Deva, Arad, Oradea, Cluj-Napoca, Targu Mures şi Brasov. De asemenea, în luna aprilie, vor avea loc discuţii similare şi cu jurnaliştii, editorii şi patronii din restul ţării.

Care sunt subiectele care vor fi dezbătute?

Printre temele de discuţie se numără necesitatea dezvoltării jurnalismului online în România, creşterea competenţelor media şi digitale ale publicului, autoreglementarea mass media, precum şi numeroasele iniţiative legislative cu privire la presa din 2010.

Ioana Avadani, director executiv CJI:

“Criza economică, presiunile politice, noile tehnologii au transformat jurnalismul. Presa românească se află într-un moment de răscruce. Poate să aleagă să meargă mai departe, să-şi facă curăţenie în propria ogradă şi să întâmpine pregătită transformarea meseriei de jurnalist. Sau poate să decidă că nu are nicio problemă. Varianta a doua este perdantă pentru toată lumea: pentru breaslă, pentru public, pentru întreaga societate.”

Aceste întâlniri fac parte din programul Jurnalism non-linear, coordonat de CJI în perioada noiembrie 2009 - aprilie 2011. Programul vizează profesionalizarea jurnaliştilor, creşterea ofertei de produse multimedia la nivelul presei şi, nu în ultimul rând, consolidarea unor practici deontologice transparente şi responsabile.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Gelu Florea Gelu Florea
    Cred că te înşeli. Probabil, ai fi surprins să descoperi că sunt zone în ţară în care presa locală e mai corectă decât presa naţională. Nu poţi generaliza... Că dacă e să vorbim despre presa centrală, sunt multe lucruri negative care se pot spune.
    Şi spre deosebire de presa centrală, care intră în "combinaţii" cu agenţiile de publicitate (care-şi văd interesul propriu, nu interesul clientului, neglijând potenţialul presei locale), presa locală e nevoită să reziste în condiţii mai vitrege, condiţii în care presa centrală probabil n-ar face faţă.
  • radu radu
    se stie cand se ajunge la Arad?
  • Cosmin Cosmin
    Deocamdată presa locală nu este decât o unealtă a aleşilor locali, doar că mai evidentă şi nesimţită decât cea centrală.

Trimite un comentariu

sus