Se împlinesc 5 ani şi jumătate de când Dinu Patriciu a început să investească în septembrie 2006 în Adevărul Holding şi, pe 1 aprilie, se vor face exact doi ani de când conducerea lui Răzvan Corneţeanu a fost înlocuită cu cea a lui Peter Imre, scrie jurnalistul Cătălin Tolontan pe blogul său, tolo.ro.
Publicitate Conform documentelor interne, în această perioadă compania a primit finanţări de aproximativ 200 de milioane de dolari. În suma totală intră investiţiile iniţiale, inclusiv tipografiile, şi costurile operaţionale.
A fost o călătorie de 2.000 de zile fără precedent în presa din România. Din septembrie 2006 şi pînă azi cheltuielile medii ale lui Dinu Patriciu cu Adevărul Holding au fost de 100.000 de dolari pe zi, scrie Tolontan.
Patriciu a cheltuit 100.000 de dolari pe zi cu trustul “Adevărul”
Grupul News Corp, controlat de miliardarul Rupert Murdoch, este implicat într-un nou scandal, scrie Capital, care citează Reuters. Gigantul media ar fi avut un departament secret prin care îşi sabota concurenţii, promovând piratarea produselor rivale.
Investigaţia a fost făcută de ziarul australian Financial Review şi a durat patru ani, iar în documentele obţinute se menţionează existenţa unui departament de Securitate Operaţională (Operational Security), al cărui scop iniţial a fost să depisteze încercările de piratare ale produselor News Corp.
Departamentul a deviat însă de la acest scop iniţial. Aici ar fi fost recrutaţi foşti ofiţeri de poliţie şi de servicii secrete, care spărgeau codurile cartelelor smartcard ale clienţilor televiziunilor cu plată concurente , pentru a le vinde apoi pe piaţa neagră, provocând astfel pierderi însemnate acestor companii concurente.
Grupul News Corp, acuzat că ar fi avut un departament specializat în sabotarea concurenţei
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.roComisia Europeană a propus, miercuri, crearea unui centru european care să ajute statele să combată activităţile organizaţiilor criminale pe Internet, priorităţile fiind contracararea furturilor de date şi pedofiliei, potrivit Mediafax. Atacurile cibernetice vizează şi mediile de socializare.
"Oamenii se tem să mai utilizeze calculatoarele şi trebuie să le restabilim încrederea", a explicat comisarul UE pentru Securitate, Cecilia Malmström. "Un Centru european de combatere a criminalităţii cibernetice în sediul Europol (la Haga) va fi în centrul cooperării pentru apărarea Internetului", a explicat ea.
Comisia Europeană propune crearea unui centru european pentru combaterea infracţionalităţii informatice
Comentarii