Procesul de insolvenţă al Realitatea Media vine cu noi surprize. Astfel, GMG Media Box, companie în care sunt majoritari Cozmin Guşă şi Maricel Păcuraru (prin PSV) devine principalul creditor al Realitatea Media.
Totodată, GMG Media Box a preluat şi conducerea Comitetului Creditorilor.
Conform unei hotărâri a instanţei, intrate în posesia Paginademedia.ro, GMG Media Box intră între creditorii Realitatea cu o datorie de recuperat de apoape 16 de milioane de euro.
Datoria a fost făcută înainte de preluarea GMG de către Cozmin Guşă şi Maricel Păcuraru, atunci când Sorin Ovidiu Vîntu era acţionar şi la GMG, dar şi la Realitatea Media.
În hotărârea pe care o prezentăm în continuare, creanţele GMG se ridică la 16 milioane de euro dar, în prezent, se judecă majorarea lor la 28 de milioane de euro.
Conform hotărârii instanţei (vezi facsimil), în comitetul creditorilor sunt acum:
- GMG Media Box: creanţă de 16,1 milioane de euro (70,9 milioane de lei)
- Asociaţia Salariaţilor din SNP Petrom: creanţă de 3,46 milioane de euro (15,2 milioane lei)
- Sindicatul Naţional Petrom Energie: creanţă de 1 milion de euro (4,5 milioane de lei)
- ANAF: 3,9 milioane de euro (17 milioane de lei)
- Space Comunication ltd.: 1,4 milioane de euro (6,3 milioane de lei)
ZARVĂ LA PROCES. Realitatea Media şi GMG au avut termen ieri, într-o şedinţă cu spirite încinse. Reporterul Paginademedia.ro a fost în sală. S-a cerut chiar, fără succes, recuzarea completului de judecată. La pauză, judecătoarea a fost fermă: "într-o oră, toată lumea să fie aici, altfel veţi fi amendaţi".
Dacă componenţa creditorilor a fost acceptată, a rămas încă în dispută noua plajă de creanţe cerute de GMG Mediabox: 28 de milioane de euro, faţă de 16 milioane în prima hotărâre a instanţei.
Potrivit hotărârii instanţei, cel mai mare creditor de până acum E-Boutique (peste 20 de milioae de euro creană) iese din Comitetul Creditorilor.
Din hotărârea instanţei:
"În cadrul Comitetului Creditorilor a fost ales ca şi membru un creditor cu creanţă subordonată, modul de distribuire al acestor creanţe fiind reglementat expres de legiuitor ca având o ordine îndepărtată, interesele acestuia nefiind astfel prioritare asupra creanţelor garantate".
Cum a ajuns GMG pe listă? Contactat de Paginademedia.ro, Cozmin Guşă spune că “aceste sume reprezintă banii încasaţi de Realitatea de la GMG, care nu au avut acoperire nici în servicii şi nici în returnări de plată”.
Ce răspunde Guşă la întrebarea “Dacă în spatele mişcării este Sorin Ovidiu Vîntu”, în continuare:
Petrişor Obae: Ce reprezintă suma?
Cozmin Guşă: Conform rapoartelor de expertiză, aceste sume reprezintă banii încasaţi de Realitatea de la GMG, care nu au avut acoperire nici în servicii şi nici în returnări de plată deci, în mod firesc, se pot constitui ca aport la masa credală.Când GMG a dat bani către Realitatea, şi GMG şi Realitatea aveau acelaşi proprietar: Sorin Ovidiu Vântu. Vântu îl împrumuta pe Vântu.
În mod normal, grupul PSV, reprezentat se Sorin Ovidiu Vîntu, era acţionar majoritar la GMG. Noi, când am cumpărat GMG de la SOV, ne-am asumat şi activul, dar şi pasivul.Putem considera creanţele de la Realitatea sau de la OTV ca fiind parte din activul PSV. Dar ne-am asumat şi pasivul PSV, respectiv datoriile la creditori importanţi, printre care ANAF, Petrom şi alţii.
La ce nivel sunt datoriile?
Sunt zeci de milioane de euro.Cum răspunzi la ipoteza că în spatele mutării tot Vîntu ar fi?
Nu e o întrebare potrivită pentru mine, având în vedere faptul că am intrerupt relaţiile cu SOV de peste doi ani şi, în plus, faptul că SOV face subiectul unor plângeri penale din partea noastră, atât în Cipru, cât şi în România. Ea ar putea să fie o întrebare potrivită mai degrabă pentru titularii din Ungaria ai creanţei E-Boutique.
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
Comentarii