Instanţa obligă UPC să difuzeze Zeus TV, însă licenţa televiziunii a fost retrasă de Consiliul Naţional al Audiovizualului pe 2 iulie, scrie Mediafax.
Judecătoria sectorului 1 Bucureşti a dispus menţinerea în vigoare a contractului dintre UPC România SRL şi Lazarus Media SRL pentru difuzarea în reţelele de cablu ale companiei de telecomunicaţii a Zeus TV.
Luis Lazarus, fostul patron al postului Zeus TV, pentru Mediafax:
"Când am acţionat în instanţă UPC, aveam licenţa. UPC trebuia doar să apese pe un buton şi Zeus TV era din nou în grilele UPC. Eu am crezut că problema se va rezolva repede în instanţă, însă, între timp, s-a trezit CNA-ul că eu nu mai emit şi mi-a retras licenţa. Dar eu unde puteam să mai emit, în garsonieră? Eu nu mai emit din cauza cabliştilor, nu din cauza mea."
El a mai spus că, în următoarele zile, urmează să informeze oficial CNA în legătură cu decizia Judecătoriei sectorului 1 privind procesul cu UPC.
"Eu am notificat şi instanţa în legătură cu această situaţie (retragerea licenţei Zeus TV de către CNA, n.r.)", a spus Luis Lazarus.
Lazarus a precizat că se aşteaptă ca la CNA să urmeze o dezbatere cu privire la acest subiect, în urma căreia Zeus TV să poată emite din nou.
Istoric
Societatea Lazarus Media SRL a dat în judecată societatea UPC România SRL pe 6 iulie 2012. Obiectul dosarului depus la Judecătoria sectorului 1 este "anulare act anulare notificare". Pe 10 octombrie 2013, instanţa s-a pronunţat şi a dat câştig de cauză societăţii Lazarus Media SRL, al cărei acţionar principal este Luis Lazarus.
Potrivit lui Luis Lazarus, prin această decizie, societatea UPC România este obligată să menţină în vigoare, pentru încă un an, contractul din mai 2011 dintre UPC şi Lazarus Media, pentru difuzarea în reţelele UPC a televiziunii Zeus TV.
"În 2011, UPC m-a obligat să semnez o clauză de denunţare unilaterală fără motiv a contractului. Eu le-am spus că nu semnez o asemenea clauză, dar mi-au spus (cei de la UPC, n.r.) că, dacă nu semnez clauza asta, nu mai semnez deloc contractul (...) Eu am zis că, dacă nu mai avem de-a face cu o negociere, ci cu un şantaj, o să semnez aşa (...) Contractul se prelungea automat cu câte un an dacă nu ne notificam reciproc. Am semnat şi a trecut primul an. După un an nu mi-a făcut nimeni nicio notificare. Nefăcând notificare, conform clauzelor, contractul s-a prelungit pentru încă un an. Peste o lună însă m-am trezit cu o notificare de la UPC, totalmente aiurea, fără motiv, şi mi-au spus că în 30 de zile mă vor scoate de pe UPC (...) Le-am amintit că eu nu am semnat voluntar acel contract şi că acea clauză de denunţare unilaterală este o clauză abuzivă, care acţionează doar din partea lor şi că o să-i dau în judecată", a explicat pentru MEDIAFAX Luis Lazarus.
El a precizat că, ulterior, UPC i-a propus să difuzeze Zeus TV doar în grila digitală, dacă le plătea 10.000 de euro pe lună.
"Mă aruncaseră în coada grilei, iar ca să mă ţină doar în grila digitală voiau să le dau 10.000 de euro pe lună", a spus Lazarus.
Luis Lazarus a mai spus că, prin acţiunea în instanţă, el nu a cerut despăgubiri de la UPC.
"Am cerut să rămână în vigoare contractul pentru încă un an de zile, aşa cum a fost la început", a mai declarat Lazarus pentru Mediafax.
Însă, în data de 2 iulie 2013, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis să retragă licenţa audiovizuală a Zeus TV, din cauză că televiziunea şi-a întrerupt emisia mai mult de 90 de zile, după cum Paginademedia.ro a scris aici.
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
Comentarii