Skip to main content

12 Noiembrie. Adolescenţii renunţă la Facebook în favoarea unor aplicaţii precum WhatsApp

 

Facebook Mark-Zuckerberg

Publicitate

FACEBOOK ÎI PIERDE PE ADOLESCENŢI. Adolescenţii renunţă la Facebook în favoarea altor aplicaţii de comunicare instantanee precum WhatsApp, WeChat şi Kakao Talk, din cauza faptului că părinţii lor au început să folosească tot mai mult această reţea de socializare, scrie Mediafax.

Potrivit The Guardian, Facebook a făcut un anunţ surprinzător în această lună, conform căruia a înregistrat o scădere a numărului utilizatorilor zilnici, în special în rândul adolescenţilor. Cu alte cuvinte, adolescenţii folosesc în continuare Facebook, dar nu mai utilizează reţeaua de socializare la fel de mult ca în trecut, informeză theguardian.com.


Adolescenţii renunţă la Facebook în favoarea aplicaţiilor de comunicare instantanee precum WhatsApp


PREMIERĂ RUSEASCĂ. Filmul Stalingrad 3D, primul lungmetraj rusesc produs cu tehnologia Imax 3D, a obţinut cele mai mari încasări înregistrate vreodată în Rusia în weekendul premierei, respectiv cele mai mari încasări din China reuşite de un film străin care nu a fost produs la Hollywood, scrie Wall-Street.ro, care citează Mediafax.
Astfel, filmul Stalingrad 3D, lansat pe 10 octombrie, a obţinut încasări de 14,3 milioane de dolari în primul său weekend de proiecţii în Rusia, unde a rulat în 1.400 de cinematografe.

Drama de război, care a beneficiat de un buget de 30 de milioane de dolari, este o coproducţie Rusia-Germania, cu un scenariu inspirat de anumite scene din romanul "Viaţă şi destin" de Vasili Grossman.
Primul film rusesc produs Imax 3D a stabilit record după record în Rusia şi China

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • adib adib
    WhatsApp NU ESTE o retea de socializare !!!! Nu ai la contacte DECIT alti utilizatori de WhatsApp din agenda TA telefonica.
  • alex alex
    Mihai recunoaste,inainte o ardeai pe Hi5 sau pe Myspace?
  • Mihai Mihai
    Studiul complet il gasesti daca dai un search pe google dupa "situatia adolescentilor in romania unicef" . La finalul lui in anexe e un grafic unde vedem ca 78 la suta dintre adolescentii romani prefera facebook. Pe locul doi e youtube cu 32 la suta. Eu nu zic ca e bine sau rau ci am remarcat ca preluam stiri internationale fara sa adaugam context local . Stirea cu adolescentii care nu mai prefera facebook a fost preluata de toata media si nimeni nu a zis nimic de situatia din Romania desi exista un studiu public recent - septembrie 2013 .cred ca am fost inteles gresit :-) comparatie intre facebook si whatsapp nu cred ca putem face atata vreme cat isi propun lucruri diferite. Si eu folosesc whatsapp :-) ,dar " o ard" pe facebook ca sa pastrez limbajul adolescentilor.
  • Mihai Mihai
    Marţi, 17 septembrie 2013
    Adolescenţii români stau, în medie, şapte ore pe zi la TV sau computer - studiu
    BUCUREŞTI (MEDIAFAX) - Adolescenţii români petrec, în medie, şapte ore pe zi uitându-se la televizor, ascultând radio, navigând pe internet sau dedicându-se jocurilor video, rezultă dintr-un studiu prezentat marţi de Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) şi UNICEF.
    Primul studiu "Situaţia adolescenţilor din România" mai arată că aceştia sunt preocupaţi de social media şi îşi încep viaţa sexuală în jurul vârstei de 15 ani.
    Potrivit studiului, instrumentele social media sunt utilizate mai mult de băieţi (93 la sută vs. 88 la sută), de adolescenţii din mediul urban (91 la sută vs. 77 la sută) şi de cei în vârstă de minimum 14 ani.
    Din numărul total de adolescenţi care au participat la studiu, 93,7 la sută frecventau şcoala la momentul realizării cercetării (95 la sută fete faţă de 92,3 la sută băieţi), iar unu la sută dintre respondenţi lucrau.
    "Adolescenţii petrec, în medie, şapte ore zilnic atât uitându-se la televizor, cât şi ascultând radio, navigând pe internet şi dedicându-se jocurilor video", se arată în studiu
    Astfel, 96 la sută din adolescenţi se uită zilnic la televizor, 50 la sută dintre ei petrec peste trei ore pentru această activitate în loc să socializeze, să înveţe, să se joace sau să facă sport. De asemenea, 88 la sută din adolescenţi utilizează internetul, media fiind de 3,37 ore pe zi.
    "Adolescenţii utilizează reţelele de socializare, doar 16 la sută din ei declarând contrariu. Peste 50 la sută din adolescenţii care utilizează reţelele de socializare o fac pentru a fi în contact cu alţi prieteni, pentru a trimite mesaje, dar foarte puţini utilizează social media pentru a afla mai multe despre riscurile consumului de alcool, droguri (unu la sută). Mai multe fete decât băieţi utilizează reţelele de socializare pentru a se informa şi mai mulţi băieţi pentru a socializa. Pentru adolescenţi, informaţiile găsite pe reţelele de socializare nu sunt foarte fiabile", rezultă din studiu.
  • nadia nitov nadia nitov
    nu ca le vezi parintii, dar aia si intervin! :) cum ar fi sa le spuna sa nu mai injure! :) :) :)
  • alex alex
    Asa este Sorina.Dar dupa o perioada o sa inceapa si WhatsApp sa devina necool.FB o sa aibe soarta MySpace sau Hi5.Oricat de mult s-ar stradui sa reatraga inapoi motorul oricarei retele de socializare(adolescentii),parca mai mult ii alunga.
  • Sorina Sorina
    ''Ne place sa preluam studii facute pe straini fara sa precizam ca NU sint valabile si la noi''. Mihai :), vorbesti ca sa vorbesti. Am copil adolescent si da, el si toti colegii lui din clasa nu mai sunt demult pe Fb, ci pe WhatsApp. Tot de la el stiu ca majoritatean celor de la el din scoala sunt pe acesta retea. Pentru ei Fb-ul nuse mai poarta.
  • alex alex
    Mihai,studiul este facut la nivel mondial,nu la nivel national.Banuiesc ca pentru Facebook ii intereseaza mai mult ce se intampla la nivel global decat ce se intampla in Romania,fiindca isi iau mai multi bani la nivel global.Oricum fb e pe duca cu scandalul de spionaj,cu invadarea din ce in ce mai des a vietii private,cu cererea de date private cat mai "aburde(ca grupa sangvina) si din cauza faptului ca este "necool" sa ai cont de fb cand are si bunica.Plus exista alte alternative ca Twitter,pinterest,linkedin,tumblr,instagram.Concluzie:FB moare incet dar sigur.
  • Mihai Mihai
    Ne place sa preluam studii facute pe straini fara sa precizam ca NU sint valabile si la noi . NU. In ROmania adolescentii nu renunta la facebook dovada studiile recente facute la noi . Generalizarea asta nu stiu daca foloseste cuiva . Jurnalismul inseamna documentare si nu preluare/ traducere stire aparuta pe fluxurile de presa .
  • alex alex
    Ai dreptate si tu aici.Multi utilizatori de fb s-au saturat sa fie spionati si sa li se ceara tot felul de date personale ca ce grupa de sange ai(u seriuos?).Alt motiv este faptul ca fb a devenit uncool.Daca te uiti la lista de prieteni a unora le vezi parintii,unchii,bunicii.Nu se poate ca si bunicu sa aibe fb ca sa-ti dea add la friends.De asta e uncool acuma sa ai fb,si bunicul tau are fb.
  • nadia nitov nadia nitov
    ce ma bucur! :) poate ii mai taie din nas, ca a devenit fb-ul asta un fel de politai care umbla dupa tine si-ti cere actele la control! si numarul de telefon! :( nu mai spun ca nu interzice pozele cu copiii oferiti spre delicii sexuale dar scoate filmulete cu parcuri si strazi ca fiind cu imagini violente ??? :( cand e vorba despre cazul ionut anghel. asa ca , sa si-o ia domnul asta pana-si va reconsidera pozitia si atributiile ca a ajuns o prelungire a SIE. :(

Trimite un comentariu

sus