RĂZBOI ÎNTRE TELEVIZIUNI. “Cum poţi să cumperi un copil în România. Cum găseşti un intermediar? E suficient să te plimbi prin holurile hotelurilor din Bucureşti şi te vor găsi ei. Am filmat această întâlnire cu un intermediar (baby broker), pe nume Cristian, cu o cameră ascunsă”, spune o ziaristă CBS într-un reportaj de acum 20 de ani, prezentat de Mircea Badea la emisiunea În gura presei.
Reportajul a fost făcut la începutul anilor 90 pentru emisiunea 60 minutes, de pe CBS. Ziarista americană a documentat cum se cumpărau copiii în România anilor 90. Sub acoperirea unui cuplu de americani, cei doi oameni din echipa CBS au ajuns să negocieze direct cumpărarea unui copil de la o familie din România.
Cristian Burci apare ca un "intemediar"(baby-broker), cu care jurnalista a discutat în holul unui hotel.
Imaginile video cu Cristian Burci:
Discuţia, aşa cum apare în reportajul CBS difuzat în emisiunea lui Mircea Badea:
Burci: Ce vreţi să fie, băiat sau fată?
Reporter CBS: Nu prea contează, dar am vrea să fie nou născut.
Reporter: Cât o să dureze tot acest proces?
Burci: Cel puţin patru săptămâni.
Reporter: Şi cât o să ne coste?
Burci: Undeva între 3.500 şi 7.000 de dolari.
Reporter: Ajută-ne un pic… Unde ajung banii aceştia? Cine îi ia?
Burci: Se dau mite peste tot… la mamele copiilor, la diferiţi judecători, la avocaţi, la cei care fac inspecţia la domiciliu, la toată lumea. Toată lumea vrea ceva!
Contactat de Paginademedia.ro, Cristian Burci a declarat scurt: “Nu comentez porcării!” fără să alte detalii.
Cristian Burci, catalogat ca “oligarh al propagandei băsiste”
Emisiunea de pe Antena 3, cu Mircea Badea, Adrian Ursu şi Mihai Gâdea, l-a avut ca subiect principal pe Cristian Burci.
Patronul Adevărul a fost numit “sponsor, servant al regimului Băsescu”, iar grupul de presă patronat de acesta a fost catalogat drept băsist.
“Adevărul este acum o tribună frecventabilă pentru domnul Traian Băsescu şi doamna Kovesi”, a spus Badea în legătură cu apariţiile acestora în studioul Adevărul Live.
Cei trei au trecut în revistă şi cazul consilierului prezidenţial Bogdan Oprea, cel care a încasat de la Adevărul 28.000 de euro anul trecut pentru drepturi de autor. Oprea a scris pentru Adevărul patru articole.
Fosta vedetă Antena 1 Mihai Bendeac a fost amintită şi ea în emisiune, în contextul în care “cu siguranţă Adevărul, ca şi Prima, nu-şi produc banii”.
Mircea Badea:
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro"Dau un exemplu. Mondenii, care are o audienţă mică. Nu vorbesc de calitatea emisiunii, ci strict despre audienţe. E imposibil să-şi acopere toate cheltuielile din audienţă. Şi domnul Burci vine şi varsă banul, din surse colaterale, ca să acopere acea diferenţă."
Comentarii
A doua era nearticularea din "copiii adoptati", ... hmmm ... ai vrea tu sa FII mai destept ca mine, dar nu iti va reusi in veci.
A treia greseala, cap de dovleac basist (asta pentru ca esti si irational) ce esti, este legata de relatia baroneasa - Adrian Nastase - adoptii, nu a fost cum am spus eu dar nici nu te lamuresc... gramatica ta perfecta nu te face destept (doar pedant si snob, tipic "intelectualilor basisti").
Faptul ca nu esti destept rezulta si din aceea ca imi atribui simpatii care nu exista. Si ai tras concluzia asta (sau mai bine zis eructatia) din faptul ca am apreciat pozitiv un jurnalist adevarat cum este Carmen Avram. Nu ai decat sa mori de ciuda ... nu vei ajunge niciodata sa meriti sa ii cureti pantofii.
Uita-te la cazul lui Petrică Câşlaru, personajul principal din documentarul lui Carmen Avram de la "In premiera", numit "Lungul drum spre casa", acum nominalizat la un premiu Emmy. Astfel de adoptii au fost la un moment dat interzise si doar aderarea la UE si baroneasa de mai sus ne-au obligat, in numele Dreptului International al Copilului, sa le deblocam.
Asta mi se pare o stire, cum o sa raspunda ea in America ca asociatul ei a aparut ca traficant de copii intr-un reportaj CBS.
http://digitalcatalystfund.com/reviewboard.html
Deci, vorbim de inlesnirea unei adoptii internationale cand legea nu permitea inca acest lucru. Nu de copii furati pe strada si vanduti. Imi vine greu sa cred ca faceai asta in hotelurile de lux ale Bucurestiului ca te prindea politia.