UPDATE. Concursul s-a încheiat. Câştigătorii, aici.
10 cărţi pentru 10 cititori, într-un concurs pentru Paginademedia.ro. Titluri de succes la nivel internaţional, despre tendinţele momentului – reţelele sociale şi crowdsourcingul - sunt oferite cititorilor de către Curtea Veche Publishing.
Despre ce cărţi este vorba şi cum se pot câştiga, în continuare:
Titlurile, care fac parte din colecţia Outliers, lansată de Curtea Veche Publishing sunt „Connected” de dr. Nicholas A. Christakis şi dr. James H. Fowler şi „Crowdsourcing” de Jeff Howe.
MECANISMUL: Spune într-un comentariu la acest articol pe care dintre cele două volume îl preferi şi de ce, iar cartea poate fi a ta: prin tragere la sorţi, zece cititori paginademedia.ro (câte 5 pentru fiecare volum) vor primi gratuit cartea aleasă!
Connected – despre puterea reţelelor sociale
Connected se referă la puterea surprinzătoare a reţelelor sociale şi felul în care ne modelează viaţa
Bestseller internaţional, tradusă în peste 20 de limbi, recunoscută cu premiul Books for a Better Life şi considerată cea mai bună carte a anului în topul Business Week din anul ce a urmat lansării (Best Innovation and Design Books), Connected este una dintre acele cărţi care îţi schimbă modul de a înţelege lumea.
Autorii studiază cum reţelele sociale ne determină aproape fiecare aspect al vieţii şi propun Regula celor trei trepte de influenţă. Ne imaginăm că suntem indivizi care îşi controlează singuri destinele, însă nu suntem decât nişte celule în sistemul nervos al unei creaturi cu mult mai mari.
Dr. Nicholas A. Christakis a fost inclus de revista Time în topul celor mai influenţi 100 de oameni din întreaga lume, în vreme ce Dr. James H. Fowler face parte din topul Foreign Policy al celor mai importanţi gânditori ai lumii.
Mai multe detalii referitoare la această carte, AICI.
Crowdsourcing – de ce viitorul în afaceri e determinat de puterea maselor
Jeff Howe, unul dintre cei mai cunoscuţi redactori ai revistei Wired, a propus conceptul de crowdsourcing pentru a descrie procesul prin care, activând puterea transformatoare a tehnologiei actuale, puterea celor mulţi poate fi direcţionată către atingerea unor performanţe rezervate odinioară numai grupurilor restrânse de specialişti. Howe demonstrează că efortul colectiv este o sursă puternică de creativitate şi un motor pentru economie, analizează cum funcţionează fenomenul de crowdsourcing şi ce implicaţii are el asupra întregii societăţi.
Crowdsourcingul, fenomen acum emergent, va deveni în scurt timp modul predilect de lucru, aducând schimbări dramatice asupra economiei, culturii, afacerilor şi politicii.
Pentru mai multe informaţii referitoare la acest volum, AICI.
CÂŞTIGĂ UNUL DIN CELE 10 PREMII. Spune într-un comentariu la acest articol pe care dintre cele două volume îl preferi şi de ce, iar la sfârsitul lunii cartea poate fi a ta: prin tragere la sorţi, zece cititori paginademedia.ro (câte 5 pentru fiecare volum) vor primi gratuit cartea aleasă!
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
Comentarii
"Crowdsourcing" vine pe locul doi; mai putin cunoscut la noi poate constitui o alternativa a viitorului si in Romania; pana cand viitorul ne va face si alte surprize...
Sunt foarte curios sa descopar un alt punct de vedere referitor la retele sociale si la modul in care ne conecteaza. Este un subiect foarte actual.