Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a declanşat peste 40 de percheziţii la cluburi de lux din Capitală, anunţă Profit.ro. Printre acestea se numără şi lanţul Chocolat, în care partener este Tudor Constantinescu, cunoscut publicului drept fost jurat la Top Chef, dar anunţat recent ca jurat al emisiuni Bake Off, de la Pro TV.
Cel puţin 15 persoane care deţin sau administrează restaurante şi cluburi de lux din Capitală sunt suspectate că, începând din 2006, au achiziţionat un program informatic ce le permitea să ţină o contabilitate dublă, mai menţionează sursa citată.
Sursele Profit.ro precizează că Tudor Constantinescu nu se află în ţară, dar că va reveni astăzi şi că anchetatorii pun în aplicare 112 mandate de aducere pentru suspecţi şi martori.
Pe de altă parte, Mediafax menţionează că în acest caz, coordonatorii grupului sunt, Tudor - Mihai Constantinescu şi cetăţeanul francez Jean Phillppe Pierre Luc Guilbert-Lassange, asociaţi la societăţile comerciale Choco Ateneu SRL, Choco Moşilor SRL, Coza Nostra Art SRL , Theobroma Consult SRL şi Theoprod Art SRL.
UPDATE. „Voi colabora cu autorităţile pe perioada anchetei pentru a-mi demonstra nevinovăţia.”, a spus Tudor Constantinescu într-un punct de vedere trimis presei.
Poziţia intergală, în continuare:
“Mulţumesc tuturor colaboratorilor şi clienţilor Chocolat, pe care vreau să îi asigur de profesionalismul, corectitudinea şi transparenţa care au stat întotdeauna la baza afacerii pe care am construit-o în ultimii 9 ani. În această perioadă, Chocolat a crescut, prin munca cinstită a unor oameni extraordinari şi devotaţi şi prin multă creativitate, de la un restaurant şi 7 angajaţi, la o echipă de peste 170 de oameni, în 6 locaţii din Bucureşti.
Voi colabora cu autorităţile pe perioada anchetei pentru a-mi demonstra nevinovăţia.
Îmi cer iertare clienţilor pentru expunerea la situaţia creată astăzi şi vă garantez că Chocolat va continua să se ridice la înălţimea aşteptărilor şi va mentine aceleaşi standarde ridicate în ceea ce priveşte produsele şi serviciile oferite.”, Tudor Constantinescu, Chocolat
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
Comentarii
Indiferent de felul in care achiti, primesti(sau ar trebui) bon fiscal, care ramane in memoria casei de marcat, drept urmare va fi inregistrat ca venit si plateste impozit, TVA etc.
Motivul pentru care esti intrebat este altul, mult mai banal si tine de contabilul carciumii si de programul de gestiune. Foarte simplist: in momentul in care se emite nota de plata iti cer sa alegi optiunea de plata cu care s eva inchide nota: cash/banca. Daca alegi card si platesti cash, atunci programul va duce in registrul de casa o incasare fara nota de plata/bon asociat. Daca vine antifraud si iti cere sa scoti registrul de casa, zice ca ai vandut fara bonuri . Acest lucruri se pot regla ulterior de catre contabil, dar este o munca de rutina de aceea prefera sa-i "dreseze" pe chelneri. Unele soft-uri nu te lasa sa inchizi bonul daca nu corespunde modul de incasare....
M-am certat si eu cu cateva fatuci terorizate softu sau de contabil, dar pana la urma, daca vrei sa fii sigur ca se fiscalizeaza, cere bonul fiscal. Eu asa fac, indiefernt de cum platesc.
Daca softul casei de marcat este masluit, asa cum am auzit astazi, oricum nu mai conteaza cum platesti, in memoria casei de marcat va aparea doar ce vrea smecherul care controleaza softul.