Irina Radu, întrebată despre emisiunile care fac performanţă la TVR: „Prin ceea ce înţeleg eu performanţă, TVR nu are astfel de emisiuni. Dar într-un sens mai larg, pot să spun de Starea Naţiei, Viaţa satului şi O dată-n viaţă. Acestea sunt emisiuni pe care le-aş continua în orice grilă. Dinescu performează în raport de investiţie. Pe emisiunea lui Pătraru scoatem bani încă o dată peste cât băgăm.
Totodată, şefa TVR consideră că televiziunea publică trebuie să aibă un canal de ştiri. Aş transforma unul dintre cele 2 canale, TVR 1 sau TVR 2, în televiziune de ştiri. TVR 3 aş vrea să rămână canal cu producţie de la televiziunile teritoriale, iar în prime-time cu emisiuni de la Bucureşti".
Cifrele TVR în 2015 (estimări):
- Venituri: 110,8 milioane de euro
- Cheltuieli: 109,1 milioane de euro
- Profit: 1,6 milioane de euro
- Pierdere cumulată: 155 de milioane de euro
Cum s-au împărţit banii TVR:
- 14,5 milioane de euro datorii istorice
- plăţi cheltuieli curente - 49,3 milioane de euro, dintre care 30 de milioane de euro au fost salariile angajaţilor de la Bucureşti, iar 5,6 milioane de euro la studiourile teritoriale.
- plăţi pentru realizarea programelor - 3,8 milioane de euro.
- plăţi pentru studiouri teritoriale 1,5 milioane de euro
- Investiţii - 335.780 de euro
- Titluri executorii şi alte despăgubiri - 2,2 milioane de euro.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
Comentarii
În ritmul ăsta, trebuie să ne punem serios problema oportunităţii menţinerii in viaţă a instituţiei ăsteia muribunde. Dincolo de serviciul public pe care se presupune că l-ar presta, TVR e doar un mare şmen de ani de zile şi - dat fiind că trăim intr-un stat eşuat, fără speraţe de redresare - va continua să fie furat în disperare şi în nesimţire mulţi ani de-acum încolo.