Asociaţia pentru Relaţii Comunitare anunţă ca a prelungit până pe 25 februarie, joi, termenul limită pentru înscrierea la Bursele pentru Jurnalism despre Filantropie.
Trei reporteri şi trei fotoreporteri vor primi din partea ARC o bursă de câte 500 de euro şi vor avea la dispoziţie maximum şase luni ca să spună o poveste despre oameni care donează strategic pentru o cauză care îi impresionează.
Exemple de subiecte pe care jurnaliştii ar putea să le trateze, dar fără să se limiteze la acestea:
- cum creşti un copil pentru a fi generos/filantrop: poveşti ale familiilor care îşi încurajează copiii să-şi doneze cadourile unei cauze; poveşti ale organizaţiilor care îi învaţă pe copii şi pe adolescenţi să strângă fonduri şi să doneze.
- cum se cultivă donatorii pe termen lung: poveşti ale organizaţiilor neguvernamentale care au construit relaţii pe termen lung cu un grup de donatori recurenţi sau un un donator constant.
- profiluri de donatori obişnuiţi, oameni cu venituri medii, care donează lunar sau periodic către cauze în care cred.
- poveşti despre instrumente noi de fundraising care au început să fie folosite în ultimii ani
- precum cercuri de donatori, evenimente de familie (nunţile şi zilele de naştere caritabile), peer-to-peer fundraising (strângerea de fonduri prin participarea la evenimente sportive populare, precum Swimathon, maraton sau Skyrun).
- profiluri de filantropi, oamenii care donează un procent semnificativ din venitul lor anual către cauze civice, sociale şi de mediu şi care au impact major asupra cauzelor respective.
- profiluri de fundraiseri voluntari
- oameni care îşi conving prietenii şi cunoscuţii să doneze bani pentru o cauză pe care o sprijină.
Articole ale câştigătorilor primelor două ediţii:
- Dragă Sponsore, Diana Meseşan şi Alex Tomazatos, decatorevista.ro
- Supravieţuitorul, Lina Vdovîi şi George Popescu, adevarul.ro
- Filantropica, Andrei Crăciun şi Daniel Vrăbioiu, dela0.ro
- Un sat pentru Mădălina, Ana Maria Ciobanu şi Mircea Reştea, DOR
- Cum funcţionează cercurile de donatori din România, Sorana Stănescu şi Andrei Pungovschi, hotnews.ro
- Rezistenţa prin medicină, Vlad Stoicescu şi Zora Iuga, dela0.ro
Cine se poate înscrie?
Se poate înscrie orice jurnalist, reporter sau fotoreporter, indiferent de instituţia de presă (revista, ziarul, site-ul, postul TV sau de radio) la care lucrează sau colaborează.
Jurnaliştii nu au nevoie de legitimaţie de presă, contract de muncă la o instituţie media sau diplomă de absolvent de Jurnalism pentru a fi eligibili.
Jurnaliştii care au câştigat bursa la ediţiile anterioare nu pot candida.
Cum vor fi aleşi câştigătorii?
Cei şase câştigători vor fi selectaţi de un juriu compus din jurnalişti şi fotografi, pe baza unui concurs de proiecte. Câştigătorii vor fi selectaţi în funcţie de relevanţa, noutatea şi profunzimea proiectului înscris, dar şi de calitatea portofoliilor trimise.
O predocumentare a subiectului este foarte importantă – vor fi preferate propunerile cu o poveste relevantă în detrimentul temelor generice.Poveşti care inspiră, educă şi aduc o perspectivă nouă asupra unor teme despre care oamenii cred că ştiu totul.
La finalul bursei, fiecare câştigător trebuie să producă un eseu fotografic sau un text amplu despre subiectul ales.
Toate proiectele vor fi trimise prin e-mail la adresa georgiana @ arcromania.ro până la data de 21 februarie 2016, ora 23:59, cu titlul "Aplicaţie Bursele ARC".
Câştigătorii vor fi anunţaţi pe 4 martie 2016.
Foto/jurnaliştii au la dispoziţie maximum şase luni de la data anunţării câştigătorilor ca să realizeze un reportaj amplu sau o serie de fotografii pe tema legată de filantropie pe care au înscris-o la concurs.
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
Trimite un comentariu