Clubul Român de Presă are o nouă conducere. Preşedinte al Clubului Român de Presă a fos ales, astăzi, un om din structura de conducere a Kanal D. Până acum, preşedintele CRP a fost Indira Crasnea, redactor-şef al Mediafax.
Preşedintele Clubului Român de Presă este, de azi, Cătălin Băleanu. Cătălin Băleanu este Legal and Business Affairs Director al Kanal D şi cel care reprezintă postul TV în relaţia cu Consiliul Naţional al Audiovizualului.
Detalii, în anunţul oficial făcut de CRP:
Clubul Român de Presă, întrunit joi în adunarea generală, şi-a ales noua conducere.
Astfel, Cătălin Băleanu, Legal and Business Affairs Director al Kanal D, a fost ales preşedinte al Clubului. Maria Ţoghină, membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune a fost realeasă vicepreşedinte al CRP.
Carla Tompea, director interimar Programe al Societăţii Române de Televiziune şi Simona Dobrescu, director editorial al CD Press au fost alese membri ai board-ului asociaţiei.
La întrunire s-a discutat şi despre intenţia relansării Premiilor CRP, în scopul încurajării jurnalismului de calitate, creativ şi de substanţă. De asemenea, au fost aprobate mai multe modificări ale Statutului Clubului, în direcţia simplificării şi eficientizării activităţii asociaţiei.
Printr-o rezoluţie, CRP a solicitat factorilor responsabili soluţionarea problemelor financiare ale Societăţii Române de Televiziune.
CRP consideră că principala problemă cu care se confruntă acum serviciul public de televiziune este de natură financiară şi că soluţiile pentru redresarea situaţiei dificile cu care acesta se confruntă trebuie să fie in primul rând de natură economică. Proiectul de modificare a Legii de organizare şi funcţionare a TVR şi SRR, aflat în dezbatere în regim de urgenţă, nu cuprinde nicio prevedere de natură economico-financiară care să producă rezultatul declarat: redresarea economică a TVR, remarcă Clubul. CRP reafirmă că într-o societate democratica este nevoie de servicii publice de media funcţionale, cu atât mai mult într-un an electoral.
În ce priveşte modificarea Legii 41, CRP susţine că orice demers în această direcţie trebuie să fie rezultatul consultării cu toţi actorii implicaţi, analizat în context mediatic intern si internaţional.
Clubul Român de Presă va acţiona în următoarea perioadă în direcţia încurajării respectării normelor deontologice în mass media, considerând că îmbunătăţirea calităţii presei româneşti este în continuare o prioritate.
Clubul Român de Presă, înfiinţat în 1998, este o asociaţie profesională a jurnaliştilor şi companiilor din mass media.
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
Comentarii