Skip to main content

LANSARE. Jurnalistul Mihnea Măruţă debutează ca autor: „Identitatea virtuală”, despre transformările aduse minţilor de Social Media

 
LANSARE. Jurnalistul Mihnea Măruţă debutează ca autor: „Identitatea virtuală”, despre transformările aduse minţilor de Social Media

Jurnalistul Mihnea Măruţă, fondator al site-ului PressOne, fost redactor-şef al ziarelor Cotidianul (2007–2008) şi Adevărul (2012), debutează ca autor, la ediţia Bookfest 2023, care se desfăşoară în perioada 24-28 mai la Romexpo Bucureşti.

Publicitate

Vineri, 26 mai, lansează volumul intitulat „Identitatea virtuală”, pe scena ARCA din cadrul târgului.

Cartea lui Mihnea Măruţă, care e publicată de Editura Humanitas, este „o versiune multimedia a tezei de doctorat”, pe care a susţinut-o în 2021, sub îndrumarea profesorului Aurel Codoban.

Volumul este promovat şi pe un site cu acelaşi nume, identitateavirtuala.ro, unde autorul doreşte să păstreze legătura cu cititorii.

Mihnea Măruţă: „Încerc să răspund la întrebări legate de transformările aduse minţilor noastre în reţelele de socializare”

„Mă bucur foarte tare că, în sfârşit, vă pot spune despre una dintre cele mai mari împliniri ale vieţii mele. Voi lansa prima carte: «Identitatea virtuală», publicată de editura Humanitas.

E o versiune multimedia a tezei de doctorat pe care am susţinut-o în 2021, o cercetare filosofică în care încerc să răspund la tot felul de întrebări legate de transformările aduse minţilor noastre în reţelele de socializare”, a anunţat autorul, pe contul său de facebook.

„În volum se află mai multe coduri QR pe care, dacă le scanaţi cu camera telefonului mobil, veţi putea vedea, pe de o parte, înregistrări ale discuţiei pe care am avut-o cu Dragoş Stanca plecând de la ideile din carte, iar, pe de altă parte, clipuri de pe YouTube care exemplifică anumite concepte mai complicate.

Îi mulţumesc doamnei Lidia Bodea, directoarea editurii Humanitas, că a fost deschisă la această propunere, de a crea un volum multimedia, adaptat subiectului. Îi mulţumesc profesorului meu, Aurel Codoban, care a avut intuiţia de a-mi propune să mă întorc la filosofie şi care m-a susţinut pe tot parcursul anilor în care am documentat această lucrare.

Şi îi mulţumesc lui Dragos Stanca: cum zicea Nichita, a avea un prieten e mai vital decât a avea un înger. Iar Dragoş nu doar că a citit teza mea de mai multe ori, dar a crezut în potenţialul ei, uneori mai mult decât mine. Sper să vă văd la Bookfest, vineri seară (în 26 mai), şi să vă întâlnesc şi pe aceia dintre dumneavoastră pentru care nu am decât o identitate virtuală”, a mai spus Mihnea Măruţă, pe contul său de facebook.

Născut în 1969 la Cluj, Mihnea Măruţă a absolvit Facultatea de Filosofie a Universităţii „Babeş-Bolyai”, a început cursurile Facultăţii de Matematică, dar a abandonat aceste studii imediat după revoluţia din 1989, când era în anul al II-lea, pentru a deveni jurnalist.

A lucrat prima dată la revista NU, un săptămânal care a supravieţuit până în 1993, apoi a lucrat în presă mai bine de 20 de ani – timp în care a fost, printre altele, redactor-şef al ziarelor Cotidianul (2007–2008) şi Adevărul (2012).

A condus săptămânalul Clujeanul, cotidianul Ziarul Clujeanului, precum şi publicaţiile online Oradecluj.ro şi PressOne.ro – pe care l-a fondat, în 2015.

În prezent, Mihnea Măruţă predă cursul Filosofia Comunicării la Facultatea de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai”.

Autor: Anca Bejan anca.bejanpaginademedia.ro
viewscnt

sus