Sorin Ovidiu Vîntu şi Liviu Luca au fost reţinuţi ieri pentru 24 de ore, de procurorii care vor cere arestarea lor preventivă pentru delapidarea Petrom Service SA şi spălare de bani, prejudiciul fiind de peste 83 de milioane de euro, scrie Mediafax.
Publicitate Mandatele de reţinere pentru cei doi apar la 10 ani de la lansarea Realitatea TV. În conturile Realitatea Media au fost transferaţi, potrivit probatoriului descris în comunicatul de luni al Ministerului Public, 14,2 milioane euro din patrimoniul Petromservice. Istoria postului de televiziune este presărată cu tranzacţii obscure, schimbări netransparente de acţionariat şi investiţii rămase sub semnul întrebării, scrie HotNews.
Silviu Prigoană, fondatorul Realitatea TV, a descris postul de ştiri drept "o gaură neagră", în cadrul interviului de ieri de la PaginademediaTV.
Prigoană despre vânzarea Realitatea TV, la PaginademediaTV:
"Înainte să vând, au venit doi reprezentanţi ai Bluelink Comunicazione, au spus că vor să investească 22 de milioane de dolari în trust (...). Există documente în arhivă Realitatea TV (...). Le-am cesionat 55% (...) Acţionariatul nu era neapărat ascuns. Apăreau doi avocaţi. Ce să mă intereseze mai mult, decât că era firma din Elveţia? Am discutat numai prin avocaţi (...) Nu a fost niciodată Sorin Ovidiu Vântu în spatele Bluelink Comunicazione. Am vândut de dimineaţă, seara Bluelink vinde la Petromservice (...) Dacă era firma lui, de ce să fi făcut flic-flacul prin Petromservice?"
Realitatea TV după 10 ani - un alt fel de a scrie istorie în mass media din România: de la filiera Bittner-Petrache la suspiciuni de implicare în delapidarea Petromservice
Divizia TV a Intact Media Group a adoptat conceptul "Intact Media Auction” prin care va licita public spaţiul publicitar al staţiilor TV, deţinute de grup, notează DailyBusiness.ro şi Financiarul.
Prima etapă a acestui proiect va consta în prezentarea conceptului, pe data de 17 noiembrie.
Agenţiilor şi clienţilor li se vor expune modalităţile de comunicare multichannel şi cadrul legal de participare în acest proces, alături de pachetele oferite pentru licitaţia ceva avea loc la data de 12 Decembrie.
Licitaţia va fi derulată pe o platformă de tranzacţionare electronică securizată, oferind atât agenţiilor de publicitate, cât şi clienţilor transparenţă în achiziţionarea de spaţiu publicitar "GRP”, pe tot parcursul anului 2012, se arată într-un anunţ al companiei.
TVR a intrat în a doua etapă a procesului de analiză organizaţionala pentru obţinerea unui standard internaţional de management în industria media, astfel că în perioada 3-13 noiembrie, consultanţii companiei elveţiene Challenge Optimum vor intervieva un număr semnificativ de angajaţi din TVR, printr-un chestionar online, notează DailyBusiness.ro.
Consultanţii de la Challenge Optimum estimează că întregul proces de audit şi certificare ISAS se va finaliza peste aproximativ un an.
Printre beneficiile pe care TVR le va obţine în urma certificării se numără „eliminarea proceselor şi fluxurilor de producţie redundante şi eficientizarea utilizării resurselor interne”.
TVR, în a doua etapă a auditului realizat de elveţienii de la Challenge Optimum
Sursa foto: Mediafax Foto, Liviu A
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
Comentarii