Super Bowl, cel mai important eveniment sportiv din Statele Unite, este pentru advertiseri un bun prilej de a face o paradă a reclamelor. Branduri de maşini, de haine sau de gustări plătesc cam 3,5 milioane de dolari pentru 30 de secunde de reclamă.
Şi pentru a se bucura de audienţă maximă în timpul evenimentului, companiile au “scăpat” pe internet spoturile ce vor fi difuzate în această duminică în timpul meciului de fotbal american.
De ce se îngrămădesc companiile la Super Bowl? Reclamele difuzate în timpul campionatului de fotbal american din 2011 au fost cu 58% mai memorabile decât spoturile difuzate în mod obişnuit, potrivit unei cercetări dezvoltate de Nielsen.
Cum a evoluat preţul reclamelor la Super Bowl
- În 2007, companiile au plătit 2,3 milioane de dolari pentru 30 de secunde de publicitate în timpul faimosului eveniment, potrivit Nielsen. În aceeaşi perioadă, preţul a 30 de secunde de reclamă în prime-time într-o zi normală era de puţin peste 100.000 de dolari.
- Un an mai târziu, costul a 30 de secunde de reclamă a urcat la aproape 2,7 milioane de dolari.
În 2011 preţul a depăşit trei milioane de dolari, iar anul acesta a ajuns la 3,5 milioane de dolari, potrivit estimărilor.
- În ultimii zece ani, evenimentul a atras 1,7 miliarde de dolari din reclame, conform datelor Kantar Media.
Câteva spoturi care vor fi difuzate în timpul Super Bowl, în continuare:
Toyota reinventează obiectele
Beckham are propria linie de lenjerie la H&M
Samsung ia Apple peste picior
Audi petrece cu vampirii
Chevrolet, "best gift ever"
Doritos si rotweilerii
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
Comentarii
E, totusi o intrebare pentru Consiliul General Bucuresti: oare unde se termina comertul si unde incepe indecenta? Sa fie oare necesar un Cod de reglementare a continutului vizual pentru reclamele de pe zidurile Bucurestilor, asemanator Codului pentru continutul audiovizual, impus de CNA? Eventual cu reclame vizibile doar dupa orele 22?