Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.roPublicitate BECALI ARE INTERZIS LA ŞTIRILE SPORTIVE. Televiziunile şi radiourile nu au voie să difuzeze în jurnale sportive, în timpul campaniei electorale, ştiri despre oamenii din sport implicaţi în campanie, precum Gigi Becali, informaţiile despre activităţile acestora putând fi transmise doar în emisiunile electorale şi în dezbaterile electorale, scrie Mediafax.
Narcisa Iorga, membru al CNA, s-a plâns în şedinţa de marţi a Consiliului că, deşi s-au angajat să facă emisiuni electorale şi dezbateri electorale, unii radiodifuzori, precum Antena 3, nu dezbat teme electorale.
CNA: Ştirile cu Gigi Becali nu pot fi difuzate în jurnalele sportive, în timpul campaniei electorale
CĂRŢILE ŞI ZIARELE. Vânzările de cărţi însoţite de ziare sau reviste au ajuns la saturaţie, acestea scăzând de la tiraje de 100-150.000 de exemplare în urmă cu doi-trei ani, la circa 50.000 în prezent, declară Dan Vidrascu, cofondator şi director general al Editurii Litera Internaţional, scrie Wall-Street.ro.
Seful Editurii Litera: Romanii s-au plictisit de ziare si reviste cu carti. Piata a ajuns la saturatie
CAZUL INTERCEPTĂRILOR. Rebekah Brooks, fostă protejată a magnatului media Rupert Murdoch, şi alte cinci persoane, între care şi soţul său, au fost inculpate marţi în cadrul scandalului interceptărilor telefonice care afectează presa, poliţia şi clasa politică britanică, scrie Mediafax.
Acestea sunt primele inculpări în acest caz petrecut la tabloidul News of the World, care a determinat-o pe Rebekah Brooks să demisioneze în iulie din postul său de directoare a News International, trustul din care fac parte ziarele britanice ale grupului lui Rupert Murdoch.
DIGITALIZAREA TV, LA PĂMÂNT. România este pe locul 30 din 35 în privinţa digitalizării TV, doar 42% din români recepţionând servicii de televiziune digitală, potrivit companiei de sateliţi SES, care vrea să creeze un grup de iniţiativă, alaturi de jucători români, precum TVR, pentru a da "un impuls" digitalizarii.
Finlanda este singura ţara din Europa complet digitalizată, fiind urmată de Spania (98%) şi Franţa (98%), în timp ce în Croaţia cota de digitalizare TV ajunge la 96%, în Italia şi Marea Britanie - 93%, Slovenia - 85%, Republica Ceha - 81%, Germania - 71% şi Bulgaria - 56%, potrivit Satellite Monitor, un studiu realizat de SES şi în care sunt monitorizate 35 de ţări europene în ceea ce priveşte gradul de digitalizare TV.
Finlanda este singura tara din Europa complet digitalizata. Vezi pe ce loc e Romania
Trimite un comentariu