SUPĂRAT PE TOLONTAN. După ce jurnalistul Cătălin Tolontan a redat dialogul purtat de Vlad Enăchescu şi Cosmin Cernat, pe mail, cei vizaţi reacţionează, invocând "violarea corespondenţei", scrie Evenimentul zilei.
Cosmin Cernat reclamă că i-a fost "violată corespondenţa" şi este decis să facă plângere penală împotriva "atacatorului", fiind convins că i-a fost spart mailul de serviciu.
La rândul lui, Vlad Enăchescu s-a mărginit să adauge că nu şi-a dat acceptul pentru ca respectivele discuţii să devină publice.
Pe blogul lui, Orlando Nicoară a deschis discuţia legată de violarea secretului corespondenţei, citând din Codul Penal.Răspunsul lui Tolontan a venit tot pe blogul lui Nicoară:
" Ca jurnalist, lucrurile sunt clare. TVR este o instituţie care are rol de serviciu public. Să controlez felul în care îşi îndeplineşte serviciul public e un lucru firesc pentru mine, cetăţean şi ziarist. E de interes public ce fac ei? Da. Am motive să public, dacă aflu ceva relevant despre felul în care servesc interesul public? Da, indiscutabil", scrie ziaristul GSP.
Scandalul din TVR: Cernat face plângere penală
OFERTĂ ANIVERSARĂ. Tabloidul german Bild, cel mai citit cotidian din Europa, a anunţat, marţi, că va fi expediat tuturor familiilor germane - aproximativ 40 de milioane - câte un exemplar din ediţia specială care va fi lansată cu ocazia celei de-a 60-a aniversări a publicaţiei, scrie Adevărul.
„Nu este un secret faptul că reflectăm la o astfel de acţiune sub forma unui cadou aniversar“, a declarat Tobias Fröhlich, purtătorul de cuvânt al publicaţiei Bild, confirmând astfel o informaţie apărută anterior în presa germană.
Această acţiune nu este însă pe placul tuturor: un grup care îşi spune "Cu toţii contra Bild" i-a îndemnat pe toţi cei care sunt refractari faţă de această "acţiune perfidă" să refuze recepţia exemplarului, sâmbătă, în cutia lor de scrisori.
Bild, distribuit gratuit tuturor familiilor germane, la cea de-a 60-a aniversare
FACEBOOK IESE LA CUMPĂRĂTURI. Facebook a cumpărat pentru o sumă neprecizată compania israeliană Face.com, specializată în recunoaşterea facială şi în producerea instrumentelor informatice ce permit identificarea persoanelor care apar în fotografiile postate online, potrivit Mediafax.
"Oamenii care folosesc Facebook adoră să împărtăşească fotografii şi diverse amintiri cu prietenii lor, iar tehnologia dezvoltată de Face.com a contribuit la furnizarea unei experienţe mai bune" pentru acest scop, a declarat un purtător de cuvânt al reţelei de socializare Facebook.
"Această tranzacţie permite integrarea unei echipe de prim rang pe plan mondial şi a unui furnizor pe termen lung", se afirmă în acelaşi comunicat.
Facebook a cumpărat Face.com, o firmă specializată în recunoaşterea facială
CUM ARATĂ PIAŢA ONLINE DIN BASARABIA. Google Chrome are în Basarabia o cotă "uimitor" de mare, dispozitivele Apple sunt cele mai populare pentru accesarea internet-ului mobil, însa şi terminalele chinezilor de la Huawei ocupă poziţii foarte bune, arată cel mai nou studiu Geminus pe tema audienţei si traficului web în Republica Moldova, conform HotNews.
Peisajul internet-ului in Republica Moldova - Browsere, terminale, ierarhii si surprize
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
Comentarii