Discovery Channel lansează, din 11 noiembrie, un documentar despre cele mai importante invenţii ale secolului 21 intitulat Cum am inventat lumea modernă. Documentarul a fost filmat în diverse locuri din lume. Producţia îşi propune să dezvăluie modul în care câteva idei geniale au ajuns să revoluţioneze societatea.
Cum am inventat lumea modernă are 4 episoade care investighează patru invenţii ce definesc lumea modernă: telefoanele mobile, automobilele, avioanele si zgârie-norii.
Despre noua serie Cum am inventat lumea moderna
- Episodul 1: Telefoanele mobile - duminică, 11 noiembrie, de la ora 22.00 Acoperind mai bine de 200 de ani de istorie, episodul se deschide cu imaginea gheţarului care a provocat tragedia “Titanicului”. Tehnologia telecomunicaţiilor a salvat vieţile unora dintre cei aflaţi la bord, dar oare nu ar fi putut face mai multe?
- Episodul 2: Automobilele - duminică, 18 noiembrie, de la ora 22.00 Automobilul a schimbat lumea în care trăim, a micşorat distanţele dintre oameni şi ne-a oferit libertatea de a călători când dorim, în ce direcţie dorim. Episodul Automobilele relatează poveştile care se ascund în spatele acestei tehnologii. De la pădurile din Germania până pe străzile Japoniei, acest episod creionează povestea automobilelor moderne.
- Episodul 3: Avionul - duminică, 25 noiembrie, de la ora 22.00 Acest documentar urmăreşte personaje care au transformat avioanele în realitate: la ce sursă de inspiraţie au apelat fraţii Wright şi ce impact a avut Misiunea Apollo 11 asupra aeronavelor. Filmul prezintă în plus interviuri cu pionieri şi experţi în acest domeniu, printre care Buzz Aldrin şi Richard Branson.
- Episodul 4: Zgârie-norii - duminică, 2 decembrie, de la ora 22.00 Cum au ajuns să fie atât de înalţi, cum ne deplasăm în sus şi în jos, în interiorul lor, şi cum funcţionează aceste structuri ca nişte adevărate oraşe care se ridică în văzduh. Un episod ce readuce momente esenţiale din istoria acestei invenţii: când a devenit ascensorul un mijloc sigur de transport; cum a reuşit un arhitect, inspirat de o colivie de pasăre, să găsească soluţia prin care să doboare recordul “pragului de zece etaje”; cum o eroare de construcţie aproape a dărâmat mai multe blocuri din Manhattan; şi cum o scândură de lemn a stat la originea primei generaţii de “zgârie-nori orizontali”.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
Trimite un comentariu