Laura Corina Georgescu a fost votată astăzi de membrii CNA pentru a conduce forul, urmând ca propunerea lor să fie validată de Parlament. Din cei zece membri prezenţi la şedinţă, nouă au votat-o pe Georgescu. Al unsprezecelea membru CNA, Christian Mititelu, nu a fost în sală, el aflându-se la Londra.
Întrucât pentru poziţia de vicepreşedinte nu a fost întrunit numărul de voturi, Consiliul l-a numit pe Răsvan Popescu ca vicepreşedinte interimar.
Din informaţiile paginademedia.ro, Laura Georgescu, numită în CNA la propunerea Guvernului, a fost singura candidatură pentru şefia Consiliului.
Pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului au candidat Răsvan Popescu şi Lorand Turoş.
Răsvan Popescu despre propunerea noului Preşedinte
Pe 20 decembrie, structura CNA s-a modificat. Şase dintre membrii CNA şi-au încheiat mandatele: Răsvan Popescu, Ioan Onisei, Lorand Turoş, Constantin Duţu, Mircea Deacă şi Gelu Trandafir. Doi dintre aceştia - Răsvan Popescu şi Lorand Turoş - au fost reconfirmaţi pentru încă un mandat de şase ani.
Noutăţile acestui consiliu sunt Vasile Buda, Maria Gubernat, Florin Gabrea şi Laura Georgescu.
Cine sunt Laura Georgescu, Florin Gabrea şi Vasile Buda
Potrivit Laurei Georgescu, citată de Mediafax la sfârşitul lunii octombrie, din 1992 până în 2003, ea a pus, alături de Felicia Meleşcanu, bazele TVR Internaţional, precizând, că a colaborat cu Florin Călinescu la emisiunea "Chestiunea zilei". Ea a intrat în CNA la propunerea Guvernului şi a fost validată în această toamnă de Parlament.
Laura Georgescu: "Din 2003, am trecut de cealaltă parte a baricadei, am intrat pe comunicare şi relaţii mass-media în administraţia publică centrală şi, timp de zece ani, la Guvernul României am făcut comunicare cu Oficiul European de Luptă Antifraudă de la Bruxelles, am realizat foarte multe transmisiuni în direct pe Comunicare, pe Fonduri Europene", a spus ea, precizând că speră să poate aduce un punct de echilibru în CNA.
Vezi aici CV-ul complet al Laurei Georgescu.
Florin Gabrea este absolvent al Institutului de Arhitectură Ion Mincu. A fost scenograf pentru mai multe filme şi scurtmetraje, printre care unele regizate de către fratele său, Radu Gabrea: Mănuşile roşii, Călătoria lui Gruber şi Cocoşul decapitat.
Vasile Buda a fost deputat în comisia de Educaţie, mandatul său încheindu-se în această toamnă. Înainte a fost inspector şcolar general în judeţul Satu Mare.
Preşedinţii CNA
Consiliul Naţional al Audiovizualului a fost înfiinţat în 1992 şi a avut în această perioadă cinci preşedinţi.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
- Răsvan Popescu - 2007 - 2012
- Ralu Filip - 2002 - 2007
- Şerban Madgearu - 2000 - 2002
- Mircea Sorin Moldovan - 1996 - 2000
- Titus Raveica - 1992 - 1996
Comentarii