Skip to main content

18 Februarie. Din culisele datului cu părerea. Cine se uită la WowBiz

 

foto- adevarul
Sursa foto: Adevărul

Publicitate

MESERIA: ANALIŞTI AI VIEŢII DE ZI CU ZI. Formatorii de opinie au ajuns să se confunde cu moderatorii emisiunilor la care sunt invitaţi, scrie Adevărul. Mugur Ciuvică, Andreea Pora, Marius Pieleanu, Monica Tatoiu. Un telespectator neavizat ar putea crede că aceştia moderează emisiuni.

Mai sunt însă şi oameni care au meserii onorabile dar care, pe lângă asta, mai sunt şi analişti ai vieţii de zi cu zi în talk-show-urile televiziunilor de ştiri. De ce fac asta?

Tudor Octavian: „Asta e, mi-am acceptat condiţia de cârtitor. De ce am făcut-o? Pentru că n-am mai avut acces la altceva. Păi, ce să fac? Să mor? De ce să mor? De ce să mor eu, când pot să mă uit la spectacolul ăsta al lumii. Voi poate o să spuneţi: «Dar nu e corect». Da, nu e corect, dar se poate. Apoi, mie îmi place să pălăvrăgesc”, spune, cu cinismul care-l caracterizează, Tudor Octavian.

Florin Iaru spune că „din televiziune se poate trăi. Am un contract cu un număr de prezenţe. Pot refuza o invitaţie dacă nu îmi place un subiect. Dar dacă nu îmi fac numărul de prezenţe, sunt penalizat. În general, accept invitaţiile. (...)Până acum un an şi jumătate aveam un salariu de ziarist din care puteam trăi. Acum...”.

Paula Iacob: „Eu vin din plăcere la emisiuni. N-am luat în viaţa mea un ban de la vreun patron de televiziune. Că dacă aş lua, atunci el ar putea să-mi zică: «spune aia, spune ailaltă». N-aş mai avea libertate de opinie. Nu, domnule, eu trăiesc din avocatură. Dar îmi place să vin la emisiuni şi să împărtăşesc din ce ştiu”.
Oamenii care „tâmpesc poporul cu televizorul“: „Dar nu cumva poporul e tâmpit deja?“. Din culisele celei mai frumoase meserii - datul cu părerea


ESTIMARE. Piaţa de publicitate OOH (panotaj stradal, reclame în lifturi, toalete, parcări, săli de aşteptare) va ajunge la circa 35 de milioane de euro anul acesta, o suma similară cu cea de anul trecut, potrivit estimărilor lui Rene Rosenberg, CEO al Affichage România, unul dintre cei mai mari jucători în domeniu, scrie Wall-Street.

"Sunt câteva opinii despre valoarea pieţei. Multe cifre sunt prea mari ca să fie reale, iar altele sunt prea mici, pentru că ignoră piaţa gri şi este dificil să o ingnori. Tind să am încredere în părerile moderate, care sunt în jurul a 35 de milioane de euro", explică Rosenberg.
Affichage: Piata OOH ajunge la 35 mil. euro anul acesta


PROFIL PENTRU WOW BIZ. În 2012, aproape 20,1% dintre telespectatorii emisiunii „WOWbiz”, prezentată de Andreea Mantea şi Mădălin Ionescu la Kanal D, au avut vârste între 55 şi 64 de ani. Este cea mai mare pondere la acestă grupă de vârstă dintre toate emisiunile-tabloid care au rulat anul trecut pe piaţa TV, potrivit Forbes România.

În plus, este cel mai mare dintre toate tabloidele, pe această categorie. Românii cu vârste între 35 şi 44 de ani au fost în proporţie de 19,5%. O cotă de 16,9% a fost formată din persoane între 45 şi 54 de ani. Publicul tânăr (18 – 24 de ani) a avut o pondere de doar 5,8%.
Cât de bătrâni sunt telespectatorii lui Mădălin Ionescu şi ai Andreei Mantea?


RESTRUCTURĂRI. Cotidianul american Washington Post a concediat câteva zeci de angajaţi, încercând prin acest proces de restructurare să îşi reducă cheltuielile, potrivit Mediafax.

Concedierile au fost anunţate prin intermediul unui mesaj intern de către Shailesh Prakash, vicepreşedinte Digital Product Development şi Chief Information Officer (CIO), potrivit căruia începând cu 30 aprilie 2013 vor fi eliminate din organigramă mai multe locuri de muncă, iar angajaţii afectaţi de această restructurare au fost deja notificaţi.
Concedieri la cotidianul Washington Post


REVISTĂ LA ICR. Primul număr al publicaţiei lunare The Romanian Book Review, editată de Institutul Cultural Român (ICR), va fi lansat marţi informeaza, scrie Wall-Street.ro, care citează Mediafax.

Publicată în limba engleză, revista are drept scop popularizarea apariţiilor de toate genurile de pe piaţa editorială româneasca, adresându-se publicului din străinătate, precum şi potenţialilor editori şi traducători de volume în alte ţări.
Revista are 12 pagini full color si se difuzeaza gratuit prin reteaua Institutului Cultural Roman din strainatate.
ICR lanseaza primul numar al revistei The Romanian Book Review


Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • unsoarecedeteve unsoarecedeteve
    banutu' ,dragu' de el ... ce face din om????!!!!!!!!!!! ... un homoanalisticus care se pricepe la tot si la toate, care incurajeaza mediocritatea si tzatzismul in mass media!!!!!
    ... halal tara ... halal ANAListi!!!!!!!!!!!!!!

Trimite un comentariu

sus