În 2008, internetul vuia cu filmul cu o discuţie într un reporter şi un gabor tinichigiu pe nume ... Gabor Gabor. Reporterul încerca să-l convingă să repete o întrebare - „câţi cai trebuie înhămaţi la o căruţă?” - , dar interlocutorul înţelegea că trebuie să dea un răspuns, pe care-l repeta aproape obsesiv: „doi cai frumoşi sau şasă cai”. Viralul, care a strâns milioane de vizualizări, a inspirat o altă campanie, la banca Transilvania, dar şi o băutură alcoolică.
În 2013, agenţia Ogilvy îl readuce în atenţie pe faimosul gabor tinichigiu în noul spot Cosmote despre „părinţii” viralelor, cei care descoperă sau postează filme de tipul celui cu „şasă cai”.
Cum explică Ogilvy&Mather apariţia campaniei.
„Orice filmuleţ viral are un tata. Fie este cel care l-a postat şi l-a trimis în lume, fie este cel care l-a găsit uitat undeva pe net şi a simţit că “ăsta e, nene”. Şi l-a trimis mai departe. Tot ce îţi trebuie ca să fii tu cel care trimite în lume următorul viral e o legătura la internet”, a explicat Titus Dumitrescu, Group Creative Director Ogilvy&Mather.
„Iniţial, am încercat să găsim ‘propagatorii’, oamenii care au postat sau cei care au descoperit filmuleţe care aveau să ajungă virale. Ceea ce a fost aproape imposibil. Dar oare om putea gasi ‘vedetele’?”, mai povesteşte Dumitrescu.
Agenţiei nu i-a fost uşor să-l găsească pe Gabor Gabor. „Până la urmă, i-am găsit. Am înţeles că a fost puţin ca în filme. Oare în ce oraş s-a filmat? Uite, se vede o maşină cu număr de Bihor! Ba nu, e de Alba…Sau hai să-l căutăm pe tipul care a luat interviul, să ne spună despre ce local era vorba, apoi întreabă la local dacă ştie cineva. Şi asa am ajuns la ei.”, povesteşte Titus Dumitrescu.
Reclama Cosmote cu Gaborul Şasă cai
Filmul care l-a făcut celebru pe „Şasă cai”
Cel care a urcat filmul pe internet a fost chiar cameramanul care a surprins imaginile, Claudiu Miclăuş, acum editor de imagine la staţia locală Realitatea TV din Alba Iulia. „Eu îi spuneam lui Andrei (cel care lua interviul - n.r.) să renunţăm. Înregistrarea era mult mai lungă. Am stat vreo 10 minute de vorbă cu domnul respectiv”, a povestit Claudiu Miclăuş pentru paginademedia.ro.
„Când am ajuns acasă şi am revăzut înregistrarea mi-am dat seama ce e acolo. Am aşteptat să treacă balul bobocilor şi la câteva săptămâni i-am dat drumul pe net”, mai spune Miclăuş. La câteva luni după aceea, autorii materialului au fost invitaţi la o televiziune locală, mai apoi, partea audio a fost preluată de Buzdugan şi Morar, la Radio ZU, şi apoi a început nebunia, care a adus numai filmuleţului original aproape trei milioane de afişări.
„Au fost tot felul de acuzaţii de rasism aşa că am dezactivat comentariile. Nu am vrut să denigrez pe nimeni. A fost pur şi simplu un moment comic involuntar. Noi am făcut înregistrările cu acordul oamenilor”, a precizat Miclăuş.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
Comentarii
ah, stai, astea nu sunt din arhiva tvr.