Discursul lui Sârbu la Ateneu. Mesaj cu substrat dat de Adrian Sârbu pe scena de la Ateneul Român, unde a primit premiul pentru excelenţă pentru 20 de ani de televiziune din partea IAA – International Advertising Association.
“Apreciez că îmi acordaţi acest premiu pentru următorii 20 de ani de activitate”, a spus Adrian Sârbu în discursul de mulţumire, pe care Paginademedia.ro vi-l prezintă în continuare.
“E cool să fii tânăr până la moarte”, şi-a început Adrian Sârbu discursul de mulţumire, într-unul dintre puţinele momente în care apare în astfel de ipostaze.
Motivaţia premiului: "Pentru vizionarismul şi leadershipul cu care a construit cel mai complet şi mai profesionist trust de media din România, pentru dorinţa de a fi mereu un innovator, pentru sutele de profesionişti pe care i-a format şi i-a inspirat, în cei peste 20 de ani."
“E ceva ce ne uneşte. Un slogan: Gândeşte liber. Este un slogan care ne uneşte cu nişte oameni cărora aş dori să le mulţumesc, dar nu-i cunosc”, a continuat Sârbu. Un discurs despre puterea sloganelor, în care a trecut în revistă creatorii neştiuţi ai celebrelor “Daţi un leu pentru Ateneu” ("o clădire datorată unui act de comunicare")" şi “Ole, Ole, Ceauşescu nu mai e.”
Discursul lui Adrian Sârbu, în continuare, plus înregistrarea video:
"E cool să fii tânăr până la moarte.
Apreciez că îmi acordaţi acest premiu pentru următorii 20 de ani de activitate. O să încerc să nu vă dezamăgesc.
Este ceva ce ne uneşte. Un slogan, se numeşte Gândeşte liber. Este un slogan care ne uneşte cu nişte oameni cărora aş dori să le mulţumesc, dar nu-i cunosc. Unul dintre ei sau unii dintre ei sunt cei care au inventat headline-ul “Daţi un leu, pentru Ateneu”. Suntem aici, în această clădire care există datorită unui act de comunicare: Daţi un leu pentru Ateneu. Deci ai de ce să crezi că industria comunicării poate să schimbe ceva.
Aş vrea să mulţumesc unora, unuia, care, înainte de 89, făceau comunicare să ne ţină în viaţă. Pot să vă amintesc doar o celebră formulă, legată de un celebru commercial, trei cuvinte: Fosfodent, părinţii, dinţii. Şi era doar una dintre ele.
Aş vrea să mulţumesc, de asemenea, unora pe care nu-i cunosc şi cărora le datorăm că suntem aici, celui sau acelora care au creat sloganul Ole, Ole, Ceauşescu nu mai e.
Şi aş vrea să vă mulţumesc tuturor celora de aici care în ultimii 25 de ani aţi investit viaţă, creativitate, energie şi pe care v-am regăsit într-o formă sau alta pe Facebook sau pe străzi, creând şi promovând alte slogane. Mulţumesc!"
Discursul lui Adrian Sârbu la Premiile IAA. Video: Paginademedia.ro:
IAA a acordat aseară, la Ateneul Român, premiile de excelenţă în media şi publicitate. Printre premianţi au fost Mihail Vârtosu, Petre Barbu, Moise Guran, Sorin Psatta, Andi Moisescu, Lucian Mândruţă şi Claudiu Pândaru, Smiley şi Pavel Bartoş.
Lista completă a premiilor IAA 2014, AICI.
Proiectul Paginademedia.ro este unul dintre laureaţii de anii trecuţi ai IAA, primind Premiul de excelenţă IAA la ediţia din 2011. Detalii, AICI.
Citeşte şi:
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
- promovarea tiganilor prin emisiunea Teo Show de pe Acasa TV si a sute de parasute si idioti la diverse show-uri, pe Acasa sau ProTV;
- aducerea si tinerea pe post a stalinistului Silviu Brucan (pana n-a mai putut ala fizic si l-a luat dreaq), invitat sa dea lectii de democratie (?) societatii romanesti, de la inaltimea experientei sale in promovarea marxismului...
- ideea dramatizarii violurilor si talhariilor in stirile ProTV (chestiune in care a fost nevoie de interventia CNA, pentru a i se pune capat);
- abordarea stirilor ca spectacol, la ora 17.00 dar si la alte jurnale - o chestie fumata deja in Occident (unde si-au dat seama de cat de paguboasa poate fi o asemenea orientare) dar care a prins la publicul needucat din Romania;
- impunerea unor vedete goale de continut, pe principiul "multi vad, putini cunosc";
- promovarea umorului grosier, de extractie suburbana, gen Garcea...
Cand mai uit la lista de mai sus, nu pot decat sa zic: halal revolutionare a pietei media...