Doi foşti angajaţi ai Pro TV au dat postul de televiziune în judecată. Elena Petre, fost director executiv, se judecă pentru litigii de muncă. George Negrilă, fost cameraman şi director de imagine, reclamă în instanţă concedierea lui şi solicită despăgubiri. El acuză una din companii de falsificare semnăturii.
Un alt process în derulare este cel prin care Doina Gradea (fost şef al Pro TV Internaţional şi asistenta lui Adrian Sârbu în anii 90), contestă concedierea de la postul TV, după cum Paginademedia.ro a scris aici.
Detalii, în continuare:
Elena Petre a părăsit Pro TV la 1 ianuarie 2014, după cum Paginademedia.ro a scris aici. Director executiv al Pro TV, Elena Petre a lucrat la postul TV înfiinţat de Adrian Sârbu încă de la începuturile acestuia. Plecarea ei a venit în contextul în care contractul lui Adrian Sârbu cu CME a încetat oficial la 1 ianuarie.
Conform dosarului, obiectul procesului dintre Elena Petre şi Pro TV SA este “anulare act”, un process pe litigii de muncă.
George Negrilă - Un fost director de imagine, trei acţiuni împotriva Pro TV
George Negrilă a lucrat pentru Pro TV peste cinci ani (din 2008, când a venit de la Antene, până la sfârşitul lui 2013). Operator şi director de imagine, Negrilă are trei acţiuni împotriva firmelor în care a fost angajat să lucreze pentru Pro TV.
1. Prima acţiune este împotriva Business Personal Company, firmă pe care a fost angajat cu contract de muncă în calitate de cameraman pentru Pro TV şi din care a fost concediat.
De unde a pornit totul?
“Iniţial, am cerut un concediu de două săptămâni, în toamna anului trecut. Până atunci, în cinci ani, nu am avut deloc concediu. Nicio zi. Am fost refuzat.
Am depus, apoi, în septembrie 2013, o cerere de concediu pentru două luni, la cât aveam dreptul pe ultimii doi ani, cum prevede legea. După această cerere, a urmat concedierea, fără vreun motiv anume. Pe acte apare restructurarea companiei”, a povestit George Negrilă pentru Paginademedia.ro.
Negrilă spune că în nota de lichidare apare că, în perioada august 2013-ianuarie 2014, a fost în concediu medical, deşi a lucrat efectiv până la jumătate lunii octombrie şi, până în luna ianuarie, nu a avut niciun fel de probleme medicale.
Potrivit dosarului, Negrilă solicită şi despăgubiri. Motivul? George Negrilă spune că a prestat pentru Pro TV şi servicii de director de imagine, dar, fiind încadrat ca şi cameraman, nu a fost plătit în plus pentru aceste servicii.
2. Cea de-a doua acţiune este împotriva FilmLance Agency 2000. Pe această firmă, George Negrilă primea o parte din bani pe un alt contract, de drepturi de autor.
Conform acţiunii depuse în instanţă, George Negrilă spune că acest contract a fost întrerupt, unilateral, de către companie, începând din februarie 2013, deşi el a continuat să lucreze până la sfârşitul anului.
Negrilă acuză şi faptul că respectivul contract de drepturi de autor nu este legal, întrucât nu prevede suma cu care este remunerat lunar.
3. A treia acţiune a lui George Negrilă este o plângere penală pentru fals în acte sub semnătură privată împotriva FilmLance Agency.
Negrilă acuză faptul că a primit prin poştă, de la respectiva companie, un exemplar al contractului de drepturi de autor în care apar semnături ca fiind ale lui, lucru contestat de fostul cameraman şi director de imagine din Pro TV.
Citeşte şi:
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
Comentarii
dar ce care au dat tunuri adevarte sa se afle nu paduchi de ce nu chiar sarbu si nu sunt chiar un fan al noului boss dar e nevoie de asa ceva atunci cand aduci venituri 209 milioane si un profit de 6 milioane euro