După UPC, Romtelecom şi Digital Cable Systems, este rândul NextGen. Judecătoria Sectorului 1 obligă societatea NextGen, compania de cablu a Romtelecom, să respecte principiul must carry şi să introducă în grilă postul de ştiri Digi 24, deţinut de compania concurentă, RCS&RDS.
Decizia a fost dată ieri de instanţă, care a admis cererea de ordonanţă preşedinţială formulată de RCS.
Săptămâna trecută, instanţele au dat decizii favorabile şi în procesele RCS cu UPC, Romtelecom şi Digital Cable Systems, după cum paginademedia.ro a relatat AICI. În toate cele patru cazuri deciziile nu sunt definitive, putând fi atacate cu recurs în cinci zile de la pronunţare.
Decizia integrală a instanţei:
Admite cererea de ordonanta presedintiala. Obliga parata sa includa in propria grila de programe si sa retransmita catre abonatii sai, postul de televiziune DIGI 24, in retelele de telecomunicatii detinute, cu respectarea dispozitiilor art.82 din Legea nr.504/2002, în regim must carry, pana la soluţionarea definitiva a dosarului înregistrat pe rolul Judecătoriei Sectorului 1 Bucuresti sub nr.24633/299/2014.
Ia act ca reclamanta nu a solicitat cheltuieli de judecata.
Executorie fara somatie si fara trecerea unui termen. Cu drept de apel in termen de 5 zile de la pronuntare, care se depune la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti.
Postul Digi24 a intrat în luna februarie în lista posturilor declarate libere la retransmisie. Aceasta mutare nu a fost acceptată de cablişti, întrucât televiziunea aparţine unei companii de cablu concurente.
Reprezentanţii Romtelecom au declarat că introducerea Digi24 în grila de programe ar reprezenta o încălcare a principiilor concurenţei, după cum paginademedia.ro a scris AICI.
Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat în primă fază grilele posturilor UPC şi Romtelecom fără Digi24, dar ulterior forul a decis să someze public companiile pentru încălcarea principiului must carry (art 82 din Legea Audiovizualului).
Ce spune art 82 din Legea Audiovizualului:
„Orice distribuitor care retransmite servicii de programe prin reţele de comunicaţii electronice, cu excepţia celor care utilizează exclusiv spectrul radio, are obligaţia să includă în oferta sa serviciile de programe ale Societăţii Române de Televiziune destinate publicului din România, precum şi alte servicii de programe, libere la retransmisie şi fără condiţionări tehnice sau financiare, ale radiodifuzorilor privaţi, aflaţi sub jurisdicţia României, în limita a 25% din numărul total de servicii de programe distribuite prin reţeaua respectivă, precum şi serviciile de televiziune a căror obligativitate de retransmitere este stabilită prin acorduri internaţionale la care România este parte. Criteriul de departajare pentru radiodifuzorii privaţi este ordinea descrescătoare a indicelui anual de audienţă”
Citeşte şi:
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
Comentarii
Ia, incearca-ti norocul la irealitatea, labe`unu sau latrina3.