MagiCAMP este o tabără de vară pentru copii cu afecţiuni oncologice în care anual, din 2014, sute de copii se distrează şi capătă iar putere să lupte cu boala.
Mare parte din eforturile organizaţiei neguvernamentale care face posibilă această tabără sunt sprijinite de sutele de voluntari care ajută la buna desfăşurare a taberei şi de companii, care oferă fondurile necesare activităţilor. Dar, pentru că tabăra a ajuns cunoscută în toată ţara, s-au alăturat şi sute de donatori individuali care, cu sume mici, reuşesc să facă o schimbare mare în viaţa copiilor care trăiesc cu cancer. Acestea sunt poveştile câtorva dintre ei.
Unul dintre voluntari a colectat toate monedele de 5, 10 si 50 de bani de pe birourile colegilor, strângând o sumă care i-a permis să-i cumpere unui copil o pereche de ghete de care acesta avea mare nevoie.
O doamnă în vârstă a dorit să doneze 20 de lei din pensia dumneaei pentru MagiCAMP dar, neştiind conturile asociaţiei, a decis să se ducă la o agenţie BCR şi să le povestească doamnelor de la ghişeu despre MagiCAMP. Impresionate, doamnele de la bancă au căutat organizaţia pe net, au găsit datele şi au sunat să afle contul.
Daria Vasea, o fetiţă de 10 ani a cărei mamă venise să facă prăjituri în MagiCAMP, s-a apucat şi a făcut, în câteva ore, brăţări pentru toţi voluntarii, apoi i-a obligat să i le cumpere după o aprigă negociere cu fiecare dintre ei. Toţi banii obţinuţi, în jur de 100 de lei, i-a donat taberei.
Un angajat al unei companii de construcţii pe care asociaţia a contractat-o să vină cu o betonieră să ajute cu fundaţia taberei, după ce şi-a terminat treaba, le-a spus că şi fetiţa lui a fost bolnavă, aşa că nu o sa vină nicio factură pentru lucrare şi să îl caute dacă mai au nevoie.
Găseşti în Ghidul Donatorului răspunsuri mai detaliate la toate întrebările pe care ţi le-ai pus vreodată când ai vrut să ajuţi. Ghidul este scris de consilierii de filantropie şi strângere de fonduri ai Asociaţiei pentru Relaţii Comunitare, un grup de specialişti care de aproape 15 ani promovează filantropia responsabilă în România.
Iniţiativa face parte din proiectul „Punţi pentru resurse – resurse pentru comunităţi” al Asociaţiei pentru Relaţii Comunitare, finanţat prin granturile SEE 2009 - 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi: www.eeagrants.org.
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
Trimite un comentariu