Postul TVH îşi schimbă sigla, grila de programe şi de luna viitoare va emite 16:9. Aceste schimbări se vor produce pe 10 octombrie, când va avea loc relansarea postului.
Televiziunea deţinută de Fundaţia România de Mâine şi Universitatea Spiru Haret se pregăteşte să treacă şi la formatul High Definition.
Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, conducerea TVH negociază în prezent cu operatorii de cablu detaliile tehnice pentru a începe de la jumătate lunii noiembrie să emită în format HD.
Ce aduce nou această relansare:
1. O grafică nouă, ce implică schimbarea siglei şi a promo-urilor.
2. Un nou studiou de ştiri.
3. Trecerea la formatul 16:9 şi pregătirea emisiei High Definition.
4. Mai multe ştiri. Principalul jurnal va fi prezentat de Vlad Ionescu, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.
5. Mai multe filme şi producţii externe. Unele echiziţionate de la Viacom, Discovery şi Epic Pictures, dar şi pelicule româneşti, din '90 şi până în prezent (inclusiv producţii premiate la festivaluri internaţionale).
Promo filme:
Reamintim că în urmă cu o săptămână oficialii televiziunii au primit acordul Consiliului Naţional al Audiovizualului de a modifica structura de programe, în sensul creşterii procentului de informaţii şi scăderii celei din zona de educaţie, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.
Citeşte şi:
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
Comentarii
Cat despre cum e sa treaci 5 Televiziuni deodata, cu zeci de studiouri si sute de emisiuni... pe Hd... nu stiu ce sa spun...dar cu siguranta nu este atat de simplu ca si cand ai trece UN studio...dar asta e alta discutie...
Deci... formatul este 4:3 nu 4:9 ... prima lectie este gratis... la urmatoarele poate bagam ceva cursuri la Intact Media Academy .
În occident până în 2013 s-a folosit și varianta 14:9 ca un compromis între cele două formate concurente 12:9 și 16:9 în care erau filmate majoritatea materialelor.
În timp lumea a trecut la formatul 16:9. Deja în 2009 producțiile în format 16:9 deveniser majoritare.
La noi inerția este mai mare de aceea există posturi centrale care încă emit o parte a programelor în format 12:9, și tot din cauza asta alte posturi au un avantaj comercial emițând în format 16:9.
Nu este o coincidență că 4:3 la pătrat este egal cu 16:9 (inițial aproximat ca 5:3 pentru a fi comparat cu 4:3).
Pentru că lumea nu stă pe loc de ani buni există un nou format, anume 4:3 la cub, sau 64:27, care prin convenție este aproximat de fracția 21:9 sau 7:3.
Există televizoare cu acest format, însă sunt foarte mari și foarte scumpe, iar materialele filmate în acest format nu sunt numeroase.