Cristian Zgabercea, cel care şi-a pierdut postul de producător general al TVR după o decizie a instanţei, este în continuare la TVR, dar pe altă funcţie. Zgabercea este coordonatorul proiectului de relansarea a TVR HD în canal pentru tineret, educaţie şi sport.
Explicaţia TVR? Reprezentanţii TVR spun că Zgabercea s-a mai ocupat recent şi de alte evenimente sportive în cadrul postului public şi după ce a fost destituit din funcţia de producător general.
Consiliul de Administraţie al TVR a aprobat în şedinţa de săptămâna trecută noua strategie editorială pentru TVR HD dar şi componenţa echipei care se va ocupa de acest proiect, grup care se va ocupa de implementarea strategiei până la 31 decembrie 2017.
Cine va lucra la relansarea TVR HD: Cristian Zgabercea, coordonator al proiectului, Doina Gradea - reprezentant al Consiliului de Administraţie al SRTv, Cătălin Blebea - manager de proiect, Emil Hossu Longin şi Constantin Şerbu - Departamentul Emisiuni şi Ştiri Sportive, Constantin Rostoţchi - economist Direcţia Programe, Elena Ştirbescu - producător, Rodica Velcea - economist, Carmen Iosif - TVR HD, Mihaela Măriuţă - consilier juridic, Horia Cazan - Coordonator cu atribuţii de Director Departament Tehnico-Administrativ.
Întrebaţi cum a fost selectat Cristian Zgabercea pentru a coordona relansarea TVR HD, reprezentanţii postului public au răspuns prin serviciul de comunicare că grupul de lucru a fost avizat de Comitetul Director şi de Consiliul de Administraţie.
„Decizia vine în condiţiile în care, în ultima perioadă, el a iniţiat sau coordonat mai multe proiecte în această zonă, cum ar fi meciurile de pe teren propriu ale Naţionalelor feminine şi masculine de tenis de masă, contând pentru calificarea la Campionatul European, organizate în studioul TVR (o premieră) sau buna organizare şi reflectarea cu succes şi impact a Campionatelor Europene de Gimnastică artistică - masculin şi feminin – Cluj, 2017”, au mai explicat reprezentanţii TVR.
„În acest moment, domnul Zgabercea nu ocupă o funcţie de conducere, ci un post de execuţie – manager de proiect”, au mai adăugat aceştia.
Reprezentanţii TVR nu au dat niciun răspuns la întrebarea Paginademedia.ro dacă la numirea lui Cristian Zgabercea la conducerea acestui grup de lucru s-a luat în discuţie trimiterea sa în judecata pentru complicitate la abuz în serviciu, constituire a unui grup infractional organizat şi evaziune fiscală.
Ce spun reprezentanţii TVR despre viitorul TVR HD:
Profilarea TVR HD pe sport şi tineret a fost determinată de investiţiile pe care televiziunea publică le face în competiţiile sportive. Dincolo de evenimentele de maxim interes, pe care le transmitem şi pe TVR 1 şi TVR 2, Televiziunea Română primeşte, în pachetele achiziţionate, drepturi de difuzare pentru numeroase competiţii sportive.
Într-un moment în care sportul românesc întâmpină dificultăţi, TVR, prin misiunea sa publică, poate să fie un partener pentru a readuce copiii şi tinerii în sălile de sport.
În acest sens, Televiziunea Română urmează să semneze un parteneriat cu COSR, pentru mediatizarea unui campionat între licee, care va cuprinde zece discipline sportive.
TVR HD nu avea, până acum, niciun profil sau personalitate, principiul programării producţiilor în grilă fiind exclusiv specificaţiile tehnice ale programelor. Am luat în calcul şi profilarea pe zona culurală, însă, în condiţiile actuale dictate de infrastructura tehnologică a TVR, am decis să construim un canal pe sport şi tineret, având în vedere că toate competiţiile sportive sunt livrate în format HD şi nu presupun costuri suplimentare de procesare.
Implementarea strategiei vizează atragerea unui public tânăr şi fidel, folosirea mai eficientă a library-ului de programe TVR – achiziţionate sau produse in house – şi îmbunătăţirea folosirii resursei umane.
CONTEXT.
Reamintim că Cristian Zgabercea a fost producător general al TVR timp de mai mulţi ani. Zgabercea s-a autosuspendat din poziţia de la TVR în 2015, când numele său a apărut într-unul dintre dosarele lui Nicuşor Constantinescu. Zgabercea a dat apoi în judecată TVR după ce instituţia nu a acceptat întoarcerea lui la Televiziunea publică şi a avut câştig de cauză, în primă instanţă. În aprilie 2016 a fost repus în funcţie, pentru ca în martie 2017 să o piardă din nou, după ce Curtea de Apel a decis să schimbe decizia iniţială a Tribunalului (detalii, AICI)
Comentarii