Final pentru una dintre cele mai de impact campanii: în 23 de zile, 636 de oameni au stat non-stop pe scaunul suferinţei, lângă un pat de spital, pentru a strânge 100.000 de SMS-uri la 8844. Scopul: amenajarea centrului Magic Home, refugiul părinţilor cu copii bolnavi de cancer, care vin la tratament la Institutul Oncologic Bucureşti.
Amenajarea centrului va fi gata în februarie-martie anul viitor. Interioarele au fost proiectate, pro bono, de designerul Adela Pârvu (Visuri la cheie) şi de Andreea Beşliu, arhitect. Exteriorul a fost proiectat de Alina şi Cosmin Dragomir.
Înainte de imaginile cu proiectul Magic Home, câteva cifre, prezentate azi de Vlad Voiculescu:
- 200.000 de euro au strânşi din 115.000 de SMS-uri trimise
- 108.691 de euro au totalizat donaţiile făcute de românii din ţară şi din diaspora (4.403 persoane)
- 100.000 de euro au fost strânşi pentru proiect de comunitatea La primul bebe
- 100.000 de euro au fost donaţi de Kaufland, înainte de începerea campaniei.
- 500.000 de euro este necesarul pentru finalizarea proiectului Magic Home, sumă acoperită în urma campaniei
- 150.000 de euro sunt costurile anuale de întreţinere ale centrului
- 220.000 de euro a fost preţul clădirii în care va funcţiona centrul, achiziţionată din fondurile generale ale Asociaţiei MagiCAMP
Detalii, în comunicatul de la finalul articolului. Ideea campaniei Scaunul Suferinţei a fost dezvoltată de agenţia de publicitate Jazz Comunication.
GALERIE FOTO 1. Cum va arăta interiorul Magic Home, proiectat de Adela Pârvu şi Andreea Beşliu
GALERIE FOTO 2. Cum va arăta exteriorul Magic Home, proiectat de Alina şi Cosmin Dragomir
GALERIE FOTO 3. Cum arată acum Magic Home
Donaţiile cu cardul vor fi dublate
De acum înainte, donaţiile cu cardul pentru MagicHome vor fi dublate, spune Vlad Voiculescu. Trei români care lucrează în Londra au înscris proiectul într-o cursă internă pentru proiecte de comunitate ale companiei în care lucrează.
Rezultatul: vor fi dublate de acum înainte toate donaţiile făcute cu cardul pe site-ul https://donez.pentrumagichome
COMUNICATUL Magic Camp, la final de campanie
636 de oameni au stat non-stop pe Scaunul Rezistenţei, timp de 23 de zile şi de nopţi, în cadrul campaniei de strângere de fonduri pentru MagicHOME
Românii au trimis, în mai puţin de o lună, peste 100.000 SMS-uri, necesare finalizării unui centru pentru copiii bolnavi de cancer şi părinţii lor
Nu mai puţin de 636 de oameni, non-stop, timp de 23 de zile şi nopţi, pe Scaunul Rezistenţei din Galeria Galateca, alţi 1.185 programaţi la momentul finalizării campaniei, acesta este bilanţul campaniei „Împreună pentru MagicHOME”, care a contribuit la strângerea a peste 100.000 SMS-uri, donaţii necesare finalizării unui centru care va găzdui copiii bolnavi de cancer şi părinţii acestora.
Centrul MagicHOME este situat lângă cea mai mare unitate de tratament oncologic pentru copii din ţară, Institutul Oncologic Bucureşti, şi va putea oferi găzduire gratuită pentru 30 de persoane, zilnic, din primăvară.
Campania destinată strângerii de fonduri pentru centrul MagicHOME a generat o emoţie şi o mobilizare masivă. Din 3 noiembrie, până duminică, 26 noiembrie, 636 de oameni au stat pe scaunul de la Galateca, pentru a atrage atenţia asupra problemei, pentru a-şi arăta solidaritatea şi empatia faţă de părinţi şi pentru a încuraja donaţiile.
În momentul finalizării campaniei de SMS-uri, programările pentru a ocupa scaunul se întindeau până la finalul lunii mai (1.185 oameni).
Celor 115.000 de SMS-uri trimise în ultimele 23 de zile li se adaugă altor sume în valoare de 108.691 euro, donaţii individuale de la 4.403 persoane (transfer bancar, Pay Pal, Bursa Binelui) şi o sumă în valoare de 100.000 de euro, adunată de comunitatea La primul bebe. Acestora li se adaugă şi suma de 100.000 de euro donată de Kaufland, înainte de începerea campaniei.
„Peste 100.000 de oameni şi foarte multă magie. După 23 de zile şi nopţi în care sute de oameni şi-au împărtăşit poveştile, ne ridicăm de pe scaun plini de recunoştinţă. Sărbătorim nu doar 100.000 de SMS-uri, nu doar donaţii individuale, sărbătorim generozitatea, solidaritatea şi încrederea că împreună reuşim.
Vă mulţumim tuturor, atât celor care aţi donat şi aţi stat pe scaun, cât şi acelora mulţi dintre voi care nu au mai apucat să îl ocupe, până la momentul la care am tras linia celor 100.000 de SMS-uri”, au declarat Melania Medeleanu şi Vlad Voiculescu, fondatorii MagiCAMP şi MagicHOME.
VIDEO. Clipul campaniei
Pe scaun au stat şi oameni veniţi special din afara ţării
Printre cei care au ocupat scaunul din centrul Bucureştiului pentru a atrage atenţia asupra suferinţei părinţilor copiilor bolnavi de cancer care locuiesc luni întregi pe un scaun în salonul de spital, s-au numărat oameni din toate categoriile sociale: actori, oameni de televiziune, cântăreţi, sportivi, jurnalişti, bucătari, ingineri, preoţi, părinţi care şi-au pierdut copii, medici, asistente medicale, oameni de afaceri români şi străini, bloggeri, vloggeri, reprezentanţi ai ONG-urilor, oameni care au venit din partea opusă a ţării sau chiar din străinătate pentru a face acest gest, victime Colectiv şi aparţinători ai acestora.
Printre personalităţile publice care au susţinut cauza şi au stat pe scaunul de la Galateca s-au numărat Oana Pellea, Antonia, Marius Manole, Pavel Bartoş, Inna, Horaţiu Mălăele, Andreea Esca, Amalia Enache, Anca Serea, Mihai Şora, gimnasta Monica Roşu, Ioana Macoveiciuc (Prinţesa Urbană), George Vintilă, Carla`s Dreams, Cristi Chivi, Mihai Şora, Smiley şi alţii. Ultimul care a ocupat Scaunul Rezistenţei a fost Vlad Voiculescu, care a transmis un mesaj de mulţumire către toţi cei care au susţinut cauza.
VIDEO. Clipul de final al campaniei
Costurile cazării şi transportului limitează accesul la tratament
Campania „Împreună pentru MagicHOME” a pornit de la o nevoie reală a familiilor copiilor bolnavi de cancer, aflaţi la depărtare de centrele medicale specializate, pentru a le facilita accesul la tratament. În prezent, 2.500 de copii din România sunt trataţi pentru afecţiuni oncologice. Copiii care suferă de cancer necesită îngrijiri medicale în clinici oncologice specializate în pediatrie, care sunt, de obicei, departe de domiciliu.
Doar că peste 70% provin însă din familii cu o situaţie financiară modestă, iar costurile cazării şi transportului reprezintă principala cauză pentru care mulţi sunt diagnosticaţi târziu, amână sau întrerup tratamentul, ceea ce le scade dramatic şansele de vindecare. În prezent, centrul MagicHOME din Bucureşti, din apropierea Institutul Oncologic Bucureşti şi Institutul Clinic Fundeni, care oferă găzduire gratuită, suport şi alte facilităţi familiilor cu copii diagnosticaţi cu cancer, a devenit neîncăpător.
Cu ajutorul donaţiilor, va fi finalizată construcţia unui nou centru MagicHOME mai mare, care va oferi găzduire gratuită pentru copiii bolnavi de cancer şi părinţii acestora. Noul centru va avea o suprafaţă de 700 de mp şi va putea găzdui între 25 şi 30 de persoane în fiecare zi, oferind aproape 10.000 de mese pe an. În final, beneficiul cel mare este accesul copiilor bolnavi de cancer la tratament.
Clădirea în care va funcţiona a fost achiziţionată din fondurile generale ale Asociaţiei MagiCAMP, costul fiind de aproximativ 220.000 EUR. Au fost realizate planurile arhitecturale şi s-au depus dosarele pentru obţinerea autorizaţiilor de construcţie, urmând ca imediat cum se obţin aprobările, să fie demarate lucrările de renovare şi finalizare a casei.
De ce este nevoie de donaţii recurente
Odată ce va fi dată în folosinţă, casa va avea cheltuieli lunare de aproximativ 12.000 de euro. La acestea se adaugă cheltuielile de transport pentru familiile care nu au banii necesari să vină la tratament.
Aceste cheltuieli ar putea fi acoperite prin sistemul de SMS-uri recurente, care permite o donaţie de 2 euro lunar către MagicHOME, lăsând libertatea de a opri oricând această donaţie.
Trimite un comentariu