BLOGOSFERĂ. Relaţia dintre PSD şi protestele societăţii civile a fost subiectul preferat din blogosferă în acest sfârşit de săptămână. Primele trei texte de pe bloguri care au circulat intens pe Facebook au în prim plan atitudinea PSD faţă de mişcările de stradă.
Publicitate
Cel mai viral text îi aparţine jurnalistului Vlad Petreanu. Acesta scrie despre cum „PSD şi-a construit, mereu, propria pseudo-realitate, pe care a proiectat-o apoi asupra societăţii”.
Postarea vine în contextul prostestelor de amploare de sâmbătă. Petreanu: „Soroşiştii şi câinii lor plătiţi cu câte 30 de lei, securiştii (răi), statul paralel, procurorii anticorupţie şi câţi alţi inamici periculoşi au încurcat dintotdeauna drumul către Nirvana promisă de acest partid – fie ea cea comunistă, apoi cea a democraţiei originale sau, iată ultima versiune, a clepto-populismului darnic ca un joc piramidal”, notează jurnalistul în postarea care a adunat peste 5.000 de share-uri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.
A doua postare populară din blogosferă îi aparţine lui Cătălin Prisacariu care scrie tot despre atitudinea PSD faţă de mişcările de stradă. Acesta notează diferenţa cu care membrii partidului au judecat prostestele din 2012 faţă de cele din prezent:
„Acum şase ani, în ianuarie 2012, de câteva ori mai puţini protestatari decât acum – dar violenţi până la a incendia magazine şi provoca cu arme albe jandarmii – erau pe placul PSD. Ce e drept, nimic mai firesc: la două luni de la declanşarea protestelor, premierul Boc îşi dădea demisia iar alte două luni mai târziu, prin moţiune de cenzură, se instala Ponta la Palatul Victoria.”
Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro:
Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.
„Ca orice imagini mişcătoare, şi proiecţia pseudo-realităţii construite de partid are nevoie, însă, de întuneric pentru a orbi. Adică de controlul informaţiei. Mai bine sau mai rău, acest control a funcţionat decenii la rând, dar nu mai merge aproape deloc de câţiva ani încoace. Oricât de tare ar urla megafoanele propagandei, cetăţenii tot se aud unii pe ceilalţi, în intimitatea propriilor prezenţe on-line. Oamenii discută, schimbă informaţii, fotografii, opinii. Ei observă, zi de zi, că şefii de la partid sunt goi la caractere şi totalmente demobilaţi în ţeste.”
„În 2012, însă, PSD avea altă părere (prin Dan Şova), atunci când românii protestau împotriva lui Băsescu, Boc etc.: problema este în lege şi nu la protestatari, care au dreptul de a-şi exprima, fără nicio restricţie, drepturile fundamentale.
Mai mult, Mazăre era dispus să se alăture protestatarilor, deputatul Moldovan era fanul lor şi Crin Antonescu, tătic al USL, era solidar total cu cei din stradă.”
„Conflictul izbucnit între medici la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Timişoara arată cum pacienţii pierd indiferent cine câştigă. Pe de o parte, şeful de secţie Mihai Ionac a fost acuzat de către colegii săi la manager şi la Colegiul Medicilor că insultă femeile şi că tensionează atmosfera din sala de operaţie.
”În plus, doctorul Ionac şi-a rezervat pentru sine o sală, periclitând viaţa unor pacienţi de la urgenţe”, au reclamat medicii la manager. Ionac a fost sancţionat de către conducere cu 10% din salariu pe trei luni: 440 de lei pe lună.
În replică, Mihai Ionac a pus la dispoziţia redacţiei fotografii de pe parcursul unui an în care zeci de pacienţi dorm cu paturile pe hol şi-şi primesc masa cu parizer şi bucăţi de cârnat!”
„Aşa, suntem şi nu suntem. Părem ajunşi şi încă pe drum. Înăuntru şi totuşi pe dinafară. Plini de posibilităţi şi încă neputincioşi. Limpezi ca orizont şi confuzi în mijloace. Pregătiţi deopotrivă pentru un salt decisiv şi pentru o prăbuşire fără plasă în golul istoriei”
Să închidem discuţiile cu desemnarea ca premier a dnei Dăncilă. Şi dacă preşedintele respingea prima propunere, a doua ar fi fost Carmen Dan, la fel de nocivă, a treia Olguţa Vasilescu şi urma suspendarea. Am fi avut o perioadă de tulburări inutile, urmată de suspendarea preşedintelui şi de „rezolvarea” de către Tăriceanu a subordonării justiţiei. Capitol încheiat.
Autor: Raul Bamburaul.bambupaginademedia.ro
Comentarii
Buna, pe mine chiar nu ma impresioneaza astfel de imagini! In emisiunea lu Mircea Badea din iarna anului trecut a discutat si in dunga scopu si cine se afla in spatele acestor manefestati, foarte limpede si logic cel putin pentru mine, punct!
Comentarii