Postarea virală de ieri, pe Facebook, din blogosferă, îi aparţine lui Moise Guran. Subiectul? Întâlnirea dintre Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene şi Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Depuţilor.
“Intervenţia directă a celui mai înalt oficial european de stânga, la Bucureşti, în bârlogul lupilor, faţă în faţă adică şi cu Liviu Dragnea, dar şi cu alde Iordache, Nicolicea şi alţi băieţi cu buzunare doldora de amnistii şi graţieri, deschide o presiune politică pe care doamna Dăncilă nu o poate contracara de una singură.
Dacă Timmermans nu venea, Dragnea o scotea pe Dăncilă în faţă. Dacă a venit, n-a avut cum să-l mai evite”, notează jurnalistul în postarea care a adunat peste 10.000 de like-uri şi share-uri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.
A doua opinie populară din blogosferă este tot a lui Moise Guran:
„Întâlnirea din faţa CSM a celor doi a fost tensionată, în ciuda aerului de relaxare al domnului Tudorel Toader, care, în repetate rânduri, l-a atins cordial pe mână pe Augustin Lazăr, Procurorul General.
Domnul Lazăr nu a protestat, dar, norocul lui Tudorel, Codruţa Kovesi se aşezase la câţiva metri distanţă, punând două mese şi un zid de sobrietate între ei. Glumesc! Dar nu e chiar de glumă, căci meciul continuă.”
Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.
Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.
1. moise.ro, “Mr. Dragnea, n-ai vrea să faci autostrăzi pentru români, în loc să-ţi faci legi doar pentru tine?”, - 10.411 like-uri & share-uri;
Din postare:
“Cei de la Bruxelles au înţeles, pe de o parte, că Dragnea va merge până la capăt cu Legile Justiţiei, iar pe de altă parte, că atâta timp cât Dragnea ţine România în şah, nici pe politrucii de la Curtea Constituţională nu te poţi baza pentru apărarea statului de drept şi, finalmente, a valorilor europene”
2. moise.ro, “Victoria este una de etapă. Returul se anunţă periculos”, - 3.541 like-uri & share-uri;
Din postare:
„Soluţia Curţii Constituţionale e, ca de obicei, rabinică. Executivul bicefal (Preşedintele şi Guvernul) trebuie să conlucreze la numirea unui procuror-şef, dar rolul ministrului Justiţiei este “central”, “Preşedintelui conferindu-i-se atribuţia de numire în considerarea solemnităţii actului şi a necesităţii existenţei unei conlucrări şi consultări permanente în cadrul executivului bicefal.” Deci preşedintele are atribuţii solemne, după ce a conlucrat cu Guvernul şi s-au consultat permanent.”
3. Blogurile Adevărul, “Ce se (mai) poate face?”, de Andrei Pleşu, - 1.357 like-uri & share-uri;
Din postare:
„Pe de o parte, admit că orice instituţie majoră are nevoie de continuitate, iar continuitatea nu poate fi dată de vînzoleala politică de la vîrf. E nevoie de înalţi funcţionari competenţi, care să asigure buna funcţionare a lucrurilor, dincolo de schimbările, mai mult sau mai puţin inspirate, mai mult sau mai puţin arbitrare, ale şefilor.
Pe de altă parte, comunitatea „perenă“ a fiecărei instituţii nu e nici ea o armată de îngeri. Şi înăuntrul ei există discrete partizanate politice şi statornice obedienţe de „gaşcă“, inerţii birocratice, rezistenţă la orice schimbare (reacţie simetrică la schimbările pripite şi confuze de pe scena politică), solidaritate de „corp“ etc.”
4. mihaivasilescublog.ro, “PENTRU VOI, FETELOR!”, - 935 like-uri & share-uri;
Din postare:
„În lumina recentelor evenimente meteorologice prăvălite peste noi pe acest început mirobolant de primăvară, evenimente materializate prin munţi de zăpadă şi tranşee de nămeţi, credeam că scapăm şi se mai amână oleacă sau se anulează definitiv şmecheria cu “mărţişoarele”. Ţi-ai găsit.”
5. Blogurile Adevărul, “Corupţie uriaşă în Ungaria. Începutul sfârşitului pentru Orban sau cum să pierzi când ai 50% în sondaje”, de Adrian Fanaca, - 382 like-uri & share-uri.
Din postare:
„Cu alegerile parlamentare la câteva săptămâni distanţă, Ungaria lui Viktor Orban şi a partidului tinerilor democraţi maghiari, care nu mai sunt tineri de vreo 20 de ani, se scaldă în corupţie. Mica corupţie este practic inexistentă, însă licitaţiile pentru achiziţiile publice sunt aproape întotdeauna trucate, legăturile dintre business şi politic fiind cvasi-totale.”
Trimite un comentariu