FILE DE ISTORIE. “Tata nu poate veni. Este puţin nervos, a avut o discuţie aprinsă cu Tolontan, erau aproape să se ia de gât”. Cam aşa scuza Camelia Voiculescu absenţa tatălui ei de la întâlnirea cu oficialii Ringier, în urmă cu cinci ani.
Redactorul-şef al GSP avusese o întâlnire aprinsă cu patronul ziarului, pe care o vom relata în continuare.
Pe final de 2013, Intact a fost la un pas să vândă GSP. Discuţiile s-au blocat după ce grupul elveţian începuse deja procedura de auditare. Unul dintre motive: în plină negociere, Mediafax Group închide ediţia tipărită a Pro Sport, principalul concurent. Intact creşte preţul pentru Gazeta sporturilor. Negocierile se opresc.
Acum, familia Voiculescu discută (din nou) o posibilă vânzare a cotidianului sportiv. Camelia Voiculescu s-a întâlnit, la Bucureşti, cu un oficial al elveţienilor, Robin Lingg, iar auditul a început.
Povestea discuţiilor eşuate din 2013, aşa cum a fost spusă de Paginademedia.ro:
“Tata nu poate veni. Este puţin nervos, a avut o discuţie aprinsă cu Tolontan, erau aproape să se ia de gât”. Cam aşa scuza Camelia Voiculescu absenţa tatălui ei de la întâlnirea cu oficialii Ringier. O întâlnire care avea loc în clădirea Grivco, undeva pe final de 2013.
Ce discutaseră atât de aprins Cătălin Tolontan şi Dan Voiculescu, cu jumătate de o oră înainte (într-o altă sală a clădirii Grivco), de era patronul Intact atât de furios?
La acel moment, negocierile Ringier – Intact pentru Gazeta Sporturilor intraseră într-un impas (despre care Paginademedia.ro a scris aici). Redacţia GSP era de acord cu vânzarea către Ringier. Elveţienii promiteau păstrarea întregii echipe, dar şi a salariilor. Mediafax Group închisese Pro Sport, motiv pentru familia Voiculescu să crească preţul pentru GSP. Tranzacţia s-a blocat.
“Dacă nu se vinde ziarul, există posibilitatea să plecăm noi, cu echipa!”, i-ar fi spus Tolontan lui Voiculescu. Motiv pentru ca dialogul să se transforme într-un schimb de replici foarte acide. O întâlnire aprinsă, în care Tolontan i-a reproşat patronului şi că nu trebuia să mărească preţul GSP atunci când s-a închis Pro Sport.
Interesant este că, în timp ce Intact negocia cu Ringier, Adrian Sârbu (Mediafax Group) s-a arătat atunci interesat de o parte din echipa de la Gazeta sporturilor. Ovidiu Ioaniţoaia s-a întâlnit atunci cu Sârbu. “Am fost să îl salut”, spunea atunci Ioaniţioaia pentru Paginademedia.ro.
Cât despre o colaborare: "Discuţiile privind o eventuală reluare a colaborării cu el nu sunt noi durează de mai multă vreme. Nu am însă nicio noutate în această privinţă."
În decembrie 2013, eşecul discuţiilor era deja oficial. A fost notat, la vremea respectivă, pe Paginademedia.ro. "Nu ajută la nimic să încerci să faci cuiva bine, dacă respectivul nu vrea", declara despre acest episod directorul GSP, Ovidiu Ioaniţoaia, pentru Paginademedia.ro.
Ringier, la a treia încercare cu un ziar sportiv
- În 1999, Gazeta sporturilor ajunge în portofoliul Ringier. Redactor-şef este numit Claudiu Şerban.
- După o perioadă scurtă, în anul 2000, Ringier îi vinde ziarul lui Dan Voiculescu.
- 2002-2003: Ringier face o a doua încercare de a avea un titlu sportive şi cumpără Pro Sport de la Adrian Sârbu. Pe fondul neînţelegerilor dintr echipa editorială condusă de Ovidiu Ioaniţoaia şi Cătălin Tolontan, pe de o parte şi managementul Ringier şi Răzvan Corneţeanu, pe de altă parte, toată redacţia părăseşte Pro Sportul luat de Ringier.
- 2003. Echipa Ioaniţoaia/Tolontan migrează la Gazeta Sporturilor, în trustul Intact. Începe o luptă dură între Pro Sport şi Gazeta Sporturilor.
- 2007. Ringier renunţă la Pro Sport. Ziarul îi este vândut înapoi lui Adrian Sârbu (brand pe care îl deţine şi în prezent, dar numai pe online. Printul a fost închis).
- 2013-2014. După mai multe oferte făcute de-a lungul anilor, pentru a prelua Gazeta Sporturilor, Ringier ajunge la masa discuţiilor cu Intact.
Discuţiile s-au întins pe jumătate de an, dar nu s-au finalizat.
Citeşte şi:
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
Comentarii