UPDATE. Antena Group a anunţat, la rândul său, că urmează ieşirea din must carry, fără a menţiona o dată exact. Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, compania a notificat deja CNA cu privire la ieşirea postuturilor din must carry.
Posturile din Antena Group şi Antena 3 SA se pregătesc să iasă din must carry. În acest sens, au încheiat deja un contract cu operatorul RCS & RDS, potrivit unui anunţ făcut în această dimineaţă pe Bursa de la Bucureşti, unde sunt tranzacţionate acţiunile RCS.
„RCS&RDS si societatile Antena Group au incheiat un contract de retransmisie in baza caruia RCS&RDS va continua sa distribuie canalele apartinand Antena Group in regim pay-tv incepand cu data de la care canalele Antena Group vor renunta la regimul must-carry”, spune anunţul postat pe site-ul bvb.ro.
Este vorba despre posturile Antena 1, Antena Stars, Happy Channel, Zu TV şi Antena 3.
Totodată, acelaşi mesaj anunţă „Încetarea litigiilor dintre RCS & RDS şi Societăţile din grupul Antena”.
„Societatea doreste sa-si informeze actionarii si investitorii ca RCS & RDS S.A., filiala din Romania a Societatii (“RCS&RDS”), a incheiat in data de 15 iunie 2018 un contract de tranzactie cu Antena Tv Group S.A. si Antena 3 S.A. (“Antena Group”). Ca urmare a acestui contract se sting toate litigiile dintre RCS&RDS si Antena Group, impreuna cu entitatile afiliate acestuia, cu privire la care am informat in detaliu piata si investitorii nostri in cadrul prospectului de oferta publica initiala din data de 26 aprilie 2017, in cadrul prospectelor de oferte publice de obligatiuni din 2016 si 2017, cat si in cadrul raportarilor periodice publice ulterioare.”
Informaţia despre ieşirea Antenelor din lista must carry a fost făcut şi de Profit.ro.
Anunţul oficial al Antenei Group, în continuare:
Intact Media Group - Antena Group (Antena 1, Antena Stars, Happy Channel şi ZuTV) şi Antena 3 - cel mai puternic grup de media cu capital integral românesc a luat decizia de a ieşi din must-carry (lista televiziunilor pe care operatorii de cablu sunt obligaţi să le aibă în grilă).
Intact Media Group anunţă că la data de 15.06.2018 a semnat un contract de retransmisie cu RCS&RDS pentru difuzarea canalelor sale.
Comentarii
ProTV (plus alte cateva canale din grup, de importanta zero) sunt de mult PayTV. Eu propun sa se faca pachete de canale pentru fiecare trust si fiecare isi ia ce vrea... in acest moment ProTV-ul este la categoria "impuse".
Eu unul as fi de acord sa fie pachete, chiar doar pe canale din grup si nu la "gramada". Sa vezi atunci cate canale mai raman din cele doua asa numite grupuri de media.
Canal de televiziune comerciala cu acces platit (utilizatorul plateste numai serviciile solicitate si primite efectiv) si care nu poate fi urmarit decat de telespectatorii care au achitat un abonament si dispun de un decodor (cu cod de acces sau cu cartela). Sunt, de regula, canale tematice, care ofera programe destinate unei audiente specifice, identificabile. Exemplu: HBO - Home Box Office (companie americana de televiziune prin cablu, cea mai mare din lume, detinatoare a retelelor HBO si Cinemax).
Cel mai afectat era telespectatorul care nu putea vedea un anumit post de la Antena Group.
Din articol eu deduc că doar Antena 1, Antena Stars, Happy Channel și ZU TV ar fi acum canale pentru care compania de cablu (*retransmițătoare) plătește companiei care deține posturile.