Campania MagicHome a luat Grand Effie, la festivalul ce premiază eficienţa în publicitate. Semnată de agenţia Jazz, a fost desemnată drept cea mai eficientă campanie a anului.
Campania a fost ansată pe 3 noiembrie 2017 şi îşi propunea să strângă 200.000 de euro pentru a utila o casă aflată în apropierea spitalului Fundeni şi destinată părinţilor care au copii bolnavi internaţi la cea mai mare unitate oncologică pentru copii din ţară.
În ce a constat campania? Oamenii au fost invitaţi să stea câte o oră pe „scaunul suferinţei” într-un mic salon construit în centrul Capitalei, la Galeriile Galateca. Cei care doreau să stea pe scaun se puteau înscrie pe site-ul campaniei. Sute de persoane s-au înscris, iar cele 100.000 de sms-uri, a câte doi euro, s-au strâns pe 26 noiembrie, în mai puţin de o lună de la lansare. S-a stat pe scaun fără întrerupere, zi şi noapte până ce s-a îndeplinit obiectivul.
Proiectul MagicHome: Refugiul Părinţilor copiilor cu afecţiuni grave
•În fiecare an, în România, 500 de copii sunt diagnosticaţi cu cancer. Mulţi dintre aceştia au o situaţie financiară modestă şi sunt departe de centrele medicale specializate;
•Părinţii care nu se dau bătuţi au o singură alternativă pentru a fi alături de copiii lor pe parcursul tratamentului: un scaun într-un salon de spital;
•Primul centru MagicHOME, localizat în Bucureşti, aproape de principalele spitale, care a găzduit deja 300 de copii şi aparţinători, în 2017, a devenit neîncăpător;
•În acest context, MagicMakers, fondatorii taberei MagiCAMP, lansează o campanie de strângere de fonduri pentru finalizarea şi deschiderea unui nou centru, care să poată găzdui de 30 de ori mai mulţi copii şi părinţi aflaţi în această situaţie;
•Vedetele şi oamenii obişnuiţi vor ocupa non-stop un scaun din Galeria Galateca pentru a-şi arăta empatia şi solidaritatea faţă de aceşti părinţi şi pentru a încuraja donaţiile.
În prezent, 5.000 de copii din România sunt trataţi pentru afecţiuni oncologice, cărora li se adaugă 500 de noi cazuri anual. Copiii care suferă de cancer necesită îngrijiri medicale în clinici oncologice specializate în pediatrie, care sunt, de obicei, departe de localităţile de domiciliu.
Peste 70% provin însă din familii cu o situaţie financiară modestă, iar costurile necesare transportului şi cazării reprezintă principala cauză pentru care mulţi copii sunt diagnosticaţi târziu, amână sau întrerup tratamentul sau consultaţiile, ceea ce le scade dramatic şansele de vindecare.
„Părinţii care nu îşi permit cazare în afara spitalului, dar aleg să fie alături de copiii lor pe toată durata tratamentului, trebuie să treacă un adevărat test de rezistenţă: dorm pe scaun, într-un salon de spital, lângă patul copilului, nu au condiţii de igienă personală, putând folosi doar baia comună, unde de cele mai multe ori nu există un spaţiu de duş, nu au unde să îşi spele hainele sau unde să îşi pregătească o masă.
Şi chiar dacă nici măcar nu se gândesc la confort în acele momente, ci doar la accesul efectiv la tratament pentru copil, credem că este rolul nostru să ne gândim la confortul lor, atât fizic, cât şi emoţional, şi să le uşurăm sarcina atât de dificilă de a-şi îngriji copilul bolnav.
În plus, pentru că medicii cunosc de multe ori situaţia materială grea a familiilor, copiii sunt internaţi în spital, deşi acest lucru nu este întotdeauna necesar, ceea ce creşte exponenţial riscurile contractării de către copii a infecţiilor nosocomiale”, au declarat Vlad Voiculescu şi Melania Medeleanu, fondatorii MagiCAMP şi MagicHOME.
Găzduire gratuită pentru 30 de persoane pe zi
În prezent, centrul MagicHOME, localizat în Bucureşti în apropierea unităţilor de tratament (Institutul Oncologic Bucureşti şi Institutul Clinic Fundeni), oferă găzduire gratuită, suport şi alte facilităţi familiilor cu copii diagnosticaţi cu cancer sau alte afecţiuni grave. În prima jumătate a anului, aici au fost cazaţi gratuit 300 de copii şi membri ai familiilor acestora, însă nevoile reale sunt mult peste capcitatea acestui centru.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
Trimite un comentariu