Postul de televiziune TV H, operat de Fundaţia Massmedia România de Mâine, se va închide în următoarea perioadă, după aproape 20 de ani de funcţionare.
Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, toţi angajaţii televiziunii - în jur de 50-60 de oameni - urmează să fie concediaţi. De altfel, ei au fost anunţati de decizia managementului de a închide postul, o decizie luată din raţiuni financiare, potrivit informaţiilor Paginademedia.ro.
TVH se transformase, de câteva luni, într-un post de televiziune pentru copii, cu Andra Gogan ca imagine a staţiei.
În perioada următoare, companiile de cablu vor fi anunţate de închiderea emisiei. Practic, TVH va înceta să emită după ce va înştiinţa oficial Consiliul Naţional al Audiovizualului în legătură cu decizia.
Actualul post TV H a fost lansat în urmă cu aproape 20 de ani de Fundaţia România de Mine, ca un post şcoală, care funcţiona pe lângă Universitatea Spiru Haret. Ulterior, numele a fost schimbat în TVH2O, apoi în TVH.
TVH era în lista must-carry, ceea ce înseamnă că era prezent în grilele tuturor distribuitorilor de cablu.
În ultimii ani, TVH a încercat diverse formule editoriale:
- în 2014, încerca o relansare ca un post generalist, cu o fostă prezentatoare de la Antena 1 Sibiu, Alexandra Bejan şi cu Robert Emanuel, actor care a jucat, printre altele, în filmul 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile.
- în 2016, a fost adus Mihai Găinuşă, care a renunţat la proiect după câteva luni
- în 2017, TV H a încercat o nouă poziţionare, cu accent pe filmele româneşti.
- la finalul lui 2018, postul a fost relansat ca TVH Kids Channel, canal dedicat copiilor şi adolescenţilor, cu Andra Gogan imaginea principală a staţiei
Fundaţia România de Mâine operează şi postul de radio Seven, care îşi continuă emisia.
Comentarii
TV - televiziune,
H - inițiala numelui de familie al lui Spiru Haret, Universitatea Spiru Haret fiind deținătoarea postului.
Universitatea particulară prezentă în mai multe orașe din țară a ales numele reformatorului învățământului românesc pentru a câștiga mai multă credibilitate (însă din păcate l-a făcut sinonim cu diplomele de studii superioare obținute mai facil decât în Universitățile publice, mai importantă decât frecventarea cursurilor fiind în cazul lor achitarea taxei de studii).
Ce are Kanal D și nu au ceilalți?
Ce nu are TVH ca să se impună ca o stație vizionată?
În principal două sunt ingredientele diferență:
- programe cu succes la public, achiziționarea și producerea unor formate internaționale de succes și
- promovare intensă în principalele orașe, atât promovare stradală a principalelor programe cât și promovare via ziare, reviste, mijloace new media (regii de publicitate online, rețele sociale).
Toate lucrurile astea costă!
Dar nici Prima TV nu mai are ingredientele astea, și nici Național TV sau B1 nu se simt grozav.
unutv - imi pare sincer rau
Nu e un numar mare, mai ales pentru cate productii proprii aveam.
Cat despre decizie, e mai complicat, dar pe scurt, e legat de fonduri, dar o bucata este legata si de varii probleme care au continuat sa agaseze conducerea. Nu cred ca povestea se termina aici oricum, deja vulturii incercuiesc, si oricum, nu moare o televiziune de 20 de ani fara sa se mai foloseasca bucati la ceva, ici-colo.
Îmi pare foarte rău de emisiunea "Crezi că știi?", probabil cel mai interesant concurs de cultură generală care s-a produs vreodată în România. Știu că nu s-a mai produs din octombrie, dar măcar aveam speranțe că va reveni cândva.