Noi decizii ale justiţiei în cazul Realitatea TV, care pun sub semnul întrebării viitorul postului de televiziune. Căile de atac folosite Realitatea Media după ce Curtea de Apel a decis că societatea trebuie să intre în faliment nu au avut succes.
Mai mult decât atât, la finalul acestei luni, postului de ştiri îi expiră licenţa audiovizuală şi riscă să fie închis pentru că dosarul de prelungire a licenţei nu este complet.
Detalii, în articol.
Compania a pierdut două acţiuni la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, căi prin care a încercat să scape de faliment.
Concret, pe 1 aprilie 2019, Curtea de Apel a decis să respingă planul de reorganizare al Realitatea Media, societate aflată de opt ani în insolvenţă, şi să oblige judecătorul sindic să-i declare falimentul.
Povestea nu s-a terminat însă atunci, în aprilie 2019. Avocaţii au reuşit să prelungească termenul de intrare în faliment, prin câteva tertipuri juridice. De aceea, postul încă emite.
După luna aprilie, compania a depus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie două acţiuni în încercarea de a scăpa de faliment:
- A depus o cerere de revizuire de deciziei Curţii de Apel (care trimitea compania în faliment). Pe 17 septembrie, Înalta Curte a respins cererea Realităţii:
- „Respinge ca tardivă cererea de revizuire formulată de revizuenta SC Realitatea Media SA, prin administrator special Grigoroscut Genoveva Vasilica, împotriva deciziei civile nr. 291/R din 1 aprilie 2019 pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VI-a Civilă, în dosarul nr. 980/2/2019. Irevocabilă.”
- Tribunalul Bucureşti a sesizat Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acuzând un conflict de competenţă între Curtea de Apel şi Tribunalul Bucureşti. Şi aceasta fără succes. Ieri, pe 8 octombrie, Înalta Curte a respins şi această cerere:
- „ Respinge excepţia conexităţii, invocată de debitoarea REALITATEA MEDIA S.A., prin administrator special Genoveva Grigoruscut. Constată inexistenţa conflictului negativ de competenţă între Tribunalul Bucureşti – Secţia a VII-a Civilă şi Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VI-a Civilă. Restituie dosarul la Tribunalul Bucureşti – Secţia a VII-a Civilă. Irevocabilă.”
Licenţa expiră la sfârşitul lunii
Realitatea Media este de altfel într-o situaţie sensibilă şi în legătură cu licenţa audiovizuală. Licenţa postului expiră chiar la finalul acestei luni, pe 30 octombrie.
Televiziunea riscă să rămână fără licenţă întrucât nu are toate documentele necesare, pentru ca CNA să-i aprobe prelungirea cu încă nouă ani.
Procedural, orice televiziune căreia îi expiră licenţa trebuie să depună la CNA un dosar pentru prelungirea licenţei.
Un dosar care să conţină inclusiv un certificat de atestare fiscală că nu există datorii la stat sau, în caz de insolvenţă, un plan de reorganizare aprobat de instanţă.
În concluzie, dacă dosarul de prelungire a licenţei nu este complet, CNA nu-l va putea analiza. Nu va putea decât să ia act de expirarea licenţei. Ceea ce înseamnă şi închiderea televiziunii.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
Comentarii
e ok, nu vreau sursa, doar ma bucuram
Also e poza publica nu playtech :)
Oricum realitateatv in ultima vreme a ajuns ***, la fel ca rtv si b1.