Exclusiv Paginademedia. Primăria lui Florentin Pandele se pregăteşte să îşi facă un post de televiziune. Proiectul Consiliului Local Voluntari este coordonat de jurnaliştii Alex Căutiş şi Andi Laslău.
Ce fel de televiziune va fi? Cine va opera televiziunea?
Postul de televiziune va fi operat de o companie a Consiliului Local Voluntari - Publivol Creativ (care ar urma să se ocupe, printre altele, şi de panotajul din Voluntari). Compania Publivol Creativ este condusă, din luna octombrie, de jurnalistul Alex Căutiş.
Adjunctul lui este un alt jurnalist, Andi Laslău (Antena 3, Evenimentul zilei, B1 TV, Naşul TV).
Viitorul post de televiziune este în pregătire şi, din informaţiile Paginademedia.ro, urmează să aibă sediul în Casa Presei Libere. Pasul următor: depunerea dosarului la CNA, pentru licenţă.
Ce spune Alex Căutiş despre viitorul post TV?
"Va fi un post de televiziune generalist, cu acoperire pe Bucureşti şi pe Ilfov şi va fi axat pe informare, cu subiecte care să acopere Capitala şi zonele limitrofe. Ceea ce pot spune este că nu va fi un post orientat pe scandal.
Televiziunea va avea un rol de utilitate publică, pentru Bucureşti şi judeţul Ilfov", a declarat Căutiş pentru Paginademedia.ro.
Paginademedia.ro: Cine ţi-a propus?
Alex Căutiş: Am avut discuţii cu mai mulţi oameni din Consiliulu Local, inclusiv cu Florentin Pandele".
Paginademedia.ro: Nu este o incompatibilitate între faptul că eşti director al unei companii din administraţie locală şi jurnalist la viitorul post TV şi/sau în altă parte (Alex Căutiş scria şi la Kamikaze n. red)?
Alex Căutiş: "Nu, pentru că eu nu sunt director la o companie de salubrizare sau la o companie de eclectricitate. Mă ocup de comunicare publică şi de mediatizarea respectivei companii. De vreme ce este o chestiune asumată, nu văd unde este problema. Prin contract, se spune că eu nu am voie să lucrez în privat la proiecte concurente cu acesta, dar doar atât."
"Voi avea şi emisiunea mea la postul TV. Mi-am asumat întotdeauna poziţiile mele, indiferent cu cine m-am contrazis."
"Doar ziariştii care vor să fie obiectivi sunt obiectivi", a mai spus Căutiş.
Alex Căutiş: Faptul că lucrezi la o televiziune cu acţionariat privat nu e automat şi garanţia obiectivităţii. Nu patronul face jurnalistul să fie jurnalist, ci numai jurnalistul însuşi îşi dă măsura profesiei.
Am făcut presă douăzeci de ani având acţionariat privat şi am întâlnit multe presiuni. Le-am făcut faţă până acum, mă bazez pe mine că voi fi obiectiv şi de aici înainte.
Aş aminti un episod. Am lucrat în trustul lui Sorin Ovidiu Vântu şi nu i-am cântat în strună, ba am şi plecat de la Academia Caţavencu ca să fac împreună cu alţi colegi revista Kamikaze, concurentă revistei lui Vântu. Când a ieşit din puşcărie în urmă cu câţiva ani Sorin Ovidiu Vântu a dat un singur interviu: mie şi revistei Kamikaze. A fost dovada unui soi de respect pe care SOV îl are pentru ziariştii corecţi.
De ce aş abdica de la principiul obiectivităţii dacă în final şi finanţatorul te respectă, în ciuda faptului că nu faci orbeşte ce-ţi cere? Aşadar, trecutul meu în presă îmi dă speranţă că voi rezista presiunilor şi pe viitor, dacă vor fi.”
Paginademedia.ro: Aţi depus dosarul la CNA?
Alex Căutiş: Încă nu, urmează să facem şi demersurile la Consiliul Naţional al Audiovizualului pentru obţinerea licenţei.
Alex Căutiş este absolvent al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, cu licenţă în Comunicare şi Relaţii Publice. A scris la Academia Caţavencu şi, apoi, la revista Kamikaze. A lucrat şi în publicitate, copywriter la agenţii ca Ogilvy, Young&Rubicam şi Tempo Advertising. În urmă cu doi ani, urma să candideze la alegerile parlamentare din partea PSD, pe listele PSD Constanţa. Ulterior, a fost scos de pe listă.
Ce spunea, la vremea respectivă, Alex Căutiş, despre această decizie, într-un interviu pentru Paginademedia.ro:
"Faptul că eu intru în PSD este o undă de şoc, dar cred că oamenii ar trebui să facă lucruri mai normale, fiecare în părticica lui. În primul rând: să se opună oricărui fel de nedreptate pe care o constată."
Am făcut un soi de experiment, dar nu ca să văd unde îmi iese, ci pur şi simplu să văd fiecare ce-mi răspunde. Şi am pus nişte întrebări unora sau altora.
Eu m-am dus la ei. Am vrut ca gestul meu să fie foarte vizibil. Am vrut ca oamenii să înţeleagă că este singura şansă de a spera într-o schimbare a clasei politice din România.
Citeşte şi: Jurnalistul Alexandru Căutiş va candida la alegeri din partea PSD: „M-am dus acolo unde am ştiut, cel mai bine poate, cu cine am de-a face”
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
Comentarii
Televiziunea Nasu TV a fost cumparata de "familia" Pandele si Firea. Pretul, in jur de 900.000 euro si cuprinde echipamente distributie si alte conexiuni catre statul paralel, subteran si ala perpendicular.
In ianuarie noul propietar "familia" va incepe sa emita din Casa Presei urmand ca in o luna sa mute TV-ul in alta locatie si sa ii schimbe denumirea in VOLT TV. Au deja un studio TV amenajat in Voluntari.
Se apropie campania electorala pentru alegeri locale. Iar "familia" investe masiv in mijloace media pentru a descrie realizarile marete din Bucuresti si Voluntari, se anunata o lupta acerba pentru primaria Bucuresti.
Pana la urma cateva milioane de euro sunt un mizilic pentru "familia" Pandele si Firea. Vezi ce buget are pentru Tragul de Craciu :)
Cel mai suparat este Mr. Voiculescu ca doamna Firea incepe sa il ocoleasca, probabil ca e mai rentabil sa ai tu "HAZNAUA" ta si din bani publici!
Cat despre Cautis, multa ..... in noul job!
HAI La vot!
Ca altfel ... o luam in ....