Revista DoR sărbătoreşte 10 ani cu un număr de colecţie. Publicaţia fondată de jurnalistul Cristi Lupşa, în urmă cu 10 ani, vine cu un număr special în această iarnă.
DoR-ul cu numărul #38 va avea 10 variante diferite de copertă, fiecare cu o întreagă poveste în paginile revistei.
Totul vine în contextul în care pe 15 noiembrie s-au împlinit 10 ani de lansarea primului număr.
„Am ales să publicăm 10 coperte, pe care veţi găsi o diversitate de oameni, de geografii, de vârste, de alegeri, de concepţii despre lume şi viaţă”, scriu jurnaliştii de la DoR pe site-ul publicaţiei.
Cum vor apărea la „tarabă”?
În acest caz, tirajul obişnuit s-a împărţit la 10. Fiecare copertă va avea un număr egal de bucăţi, iar distribuitorii şi oamenii care sunt deja abonaţi vor primi revistele aleatoriu, în funcţie de disponibilitate. Tirajul pentru numărul #38 este de 5.500 de exemplare.
Sunt poveşti din România şi ale românilor plecaţi peste hotare.
„Nu sunt întregul univers al României şi al diasporei, însă se apropie.
Le-am ales pentru că reflectă nu doar poveştile mici şi mari din acest număr, ci şi misiunea noastră de a folosi jurnalismul narativ ca să înţelegem ce (şi cum) trăim în România de azi, să ne apropiem unii de alţii şi să găsim soluţiile potrivite pentru a ne transforma vieţile, organizaţiile şi societatea”, notează aceeaşi sursă.
GALERIE FOTO
Pe scurt, câteva din poveştile din numărul de iarnă al DoR:
- În Valea Plopilor, Aurica s-a luptat o viaţă de om ca să ţină o casă de care să fie mândră, când în jur era doar sărăcie, migraţie şi boală. Oare nepoţii ei vor reuşi să fie primii din familie care termină opt clase?
- La 30 de minute de Bârlad, Alina, o asistentă medicală comunitară, are peste 400 de familii vulnerabile în grijă, însă nu-şi pierde speranţa că are un rol în viaţa unor oameni cărora nu le-a rămas altceva decât visul plecării sau posibilitatea unui miracol.
- O altă Alina, arhitect, locuieşte la Bucureşti şi împlineşte 30 de ani odată cu Revoluţia română. Alina înţelege privilegiul de a avea nenumărate opţiuni, dar asta nu înseamnă că posibilităţile n-o paralizează.
- Cristi şi Ioana, doi români dintr-un orăşel german, îşi dezbat deja de patru ani relaţia cu „acasă”. E Clujul în care s-au cunoscut, în care au făcut facultatea şi în care au protestat împreună?
Citeşte şi POVESTEA revistei DoR. Povestea unei reviste de ...poveşti. Decât o Revistă
Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
Trimite un comentariu