Skip to main content

VIDEO. Culisele documentarului Recorder „30 de ani de democraţie”. Cât s-a lucrat? Cine a refuzat să apară? Cât a costat?

 
VIDEO. Culisele documentarului Recorder „30 de ani de democraţie”. Cât s-a lucrat? Cine a refuzat să apară? Cât a costat?

VIDEO. Povestea unui documentar amplu, de trei ore, semnat de Cristi Delcea şi Mihai Voinea - jurnalişti Recorder.

Publicitate

Voinea a dat detalii din culisele producţiei - 30 de ani de democraţie, într-un Interviu telefonic acordat Paginademedia.ro.

Documentarul a fost publicat ieri şi în nici 24 de ore a strâns peste 200.000 de vizualizări.

Filmul spune povestea, pe capitole, a ceea ce urmat în România după căderea comunismului. Personaje marcante, contextul în care românii au primit libertatea şi felul în care câţiva oameni, de exemplu Sorin Ovidiu Vîntu, s-au îmbogaţit după Revoluţie. Toate detaliile sunt în producţia Recorder.

În el apar jurnalişti, oameni de televiziune, dar şi politicieni care au marcat istoria recentă a României, cei 30 de ani care s-au scurs de la căderea lui Ceauşescu.

De la CTP, Andreea Esca, Vlad Petreanu, Liviu Avram sau Cristian Tudor Popescu la politicieni ca Victor Ponta, Adrian Năstase sau Nicolae Văcăroiu.

Marele absent al documentarului este Traian Băsescu, după cum spune şi Mihai Voinea. Preşedintele României timp de 10 ani a refuzat să apară în documentarul jurnaliştilor Recorder.

Imaginile de arhivă au fost cumpărate de la Pro TV, TVR sau de la agenţii străine care în anii '90 aveau corespondenţi trimişi în România. În total, imaginile au costat 35.000 de euro.

Cheltuielile au fost acoperite cu un grant de la Ambasada Statelor Unite ale Americii, cu o sponsorizare de la firma Aqua Carpatica şi din donaţiile cititorilor Recorder.

VIDEO. Mihai Voinea, poveşti din culisele documentarului - 30 de ani de democraţie

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Eori Eori
    Ceva Frumos Din America, Spre Exemplu:

    https://youtu.be/M69jhkxhT_I?si=qDDqKFG2g78dfR2B


    În America Este Originea Democrației.




    Trimiteți Mai Departe Aceste Informații Pentru A Ajunge La Cât Mai Multă Lume.
  • arcu de triumf arcu de triumf
    Felicitari lui Basescu ca nu s-a bagat (intotdeauna omu asta a stiut ce sa faca). La o chestie de genul asta nu te bagi ca nu stii cu ce imagine ramai. Iei niste imagini si le interpretezi dupa cat intelegi tragi concluzii aiurea sau nu si ramane "pa net" cat o sa tina netu si generatiile viitoare raman cu imaginea asta. Si-asa e haos si se cearta chiar istoricii intre ei si inca nu se stie care ce si cum. Acum ai un calculator editezi niste imagini si gata documentarul. Oricine face documentare despre orice le arunca "pa net" si poate induce ce idei vrea. Nu e normal si sanatos ca o sa avem mai multe istorii paralele o sa ne dusmanim aiurea dupa ce documentar sau video vede fiecare. De-aia pentru unii Regele e tradator pentru altii erou.
  • Marcel Marcel
    Am urmărit cu interes filmul împreună cu familia. Foarte bun dar cred că au făcut uitată povestea SAFI fond de investiții patronat de Viorel Cataramă, precursorul FNI. Aceeași escrocherie ca la FNI. Și au fost și alții care au întemeiat Banca Transilvania cu banii de la un fond de investiții păgubos . După cum îl prezintă pe Cataramă ***. De falimentul Bancorex plătit de noi toți în o taxa pe combustibilii auto au uitat.
    Am fost donator la Recorder dar se pare că au uitat de deontologia profesională. Trei stele din cinci din păcate.
  • Alex Alex
    "De la CTP, Andreea Esca, Vlad Petreanu, Liviu Avram sau Cristian Tudor Popescu"

    Ah?
  • Adrian Adrian
    Sincer, nu am ramas cu nimic dupa acest "documentar". Poate cineva sa imi spuna o fraza memorabila? Sunt pur si simplu niste banalitati. Rostite de cine? De narator! Nici macar invitatii, slabuti de altfel, nu au spus acele lucruri. Iar de la paginademedia ma asteptam sa afle cat a costat aceasta megaproductie si daca drepturile de imagine ale TVR au fost platite. Un material facut din prietenie pentru Recorder, din care, la fel, nu ramai cu nimic.

Trimite un comentariu

sus