INTERVIU. Reclamele Primăriei Capitalei, posturile de televiziune şi interesul public.
Publicitatea pe TV devine taxă de protecţie, de fapt, spune Cătălin Tolontan, coordonator editorial Libertatea, despre situaţia de acum. O situaţie în care multe posturi TV, care încasează publicitate de la instituţiile Primăriei Capitalei, zugrăvesc o realitate care, spune jurnalistul, este diferită - în bine - de situaţia din teren.
Este un "blat", notează jurnalistul, într-un interviu acordat Paginademedia.ro. Se prezintă doar "realizările" Primăriei şi mai puţin problemele reale.
"Nu sunt împotriva publicităţii, nici a publicităţii pentru autorităţi, însă împotriva acestui fel de a consuma publicitatea este orice jurnalist", a mai spus Tolontan.
Un exemplu recent, de la care a pornit interviul: licitaţia pentru tramvaie, câştigată de Durmazlar, dar anulată de Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor, a fost evitată de posturile TV, cu excepţia B1 TV, notează Tolontan
Primăria Capitalei, prin diverse instituţii a difuzat, în total, mii de spoturi în ultimele luni pe mai multe posturi TV: Pro TV, Antena 1, Kanal D şi toate posturile de ştiri: Antena 3, România TV, Realitatea, B1 şi Digi 24.
Monitorizarea Paginademedia.ro cu situaţia reclamelor Primăriei Capitalei, AICI
VIDEO. Cătălin Tolontan, despre "blaturile" Primărie - Posturi TV:
Citeşte şi: Peste 5.000 de reclame ale Primăriei Capitalei pe posturile TV. Cum s-au împărţit pe televiziuni
Tolontan: Publicitatea a ajus să deformeze felul în care posturile TV prezintă realitatea
Interviul Paginademedia.ro a pornit de la un articol publicat de Tolontan pe Libertatea.
Ce spunea, printre altele:
- Nu cetăţenii, ci blaturile cu televiziunile îi ţin pe Gabriela Firea şi pe primarii de sectoare în cursa pentru primării.
- Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor a descoperit că, în cazul licitaţiei pentru cel 100 de tramvaie noi, comisia Primăriei Capitalei a inversat, pur şi simplu, clasamentul. În loc să câştige Astra Vagoane cu 7 puncte avans, au câştigat cei de la Durmazlar din Bursa cu un punct.
- De peste o lună, de când Primăria a anunţat că Durmazlar a câştigat o licitaţie ţinută la secret, televiziunile (cu notabila excepţie a B1 TV) au întors privirile în cealaltă parte. S-a ajuns până acolo încât emisiuni programate, în care jurnalişti care investigau licitaţia fuseseră invitaţi, au fost anulate de la o oră la alta.
- În ciuda propagandei, nemulţumirea bucureştenilor creşte pentru că viaţa reală are prostul obicei de a se impune în faţa ficţiunilor.
- Zeci de milioane de euro cheltuiţi pe publicitate îi ţin în picioare pe primari la nivelul imaginii. Pe aceşti bani mizează Gabriela Firea şi clonele ei de la sectoare pentru alegerile din iunie 2020. Ei reprezintă nu ştim dacă cea mai dezastruoasă garnitură de edili pe care i-a avut oraşul, dar cu siguranţă cea mai risipitoare şi insolentă faţă de bucureşteni.
Articolul complet, pe Tolo.ro
Citeşte şi: Peste 5.000 de reclame ale Primăriei Capitalei pe posturile TV. Cum s-au împărţit pe televiziuni
Citeşte şi: Europa FM a renunţat, de o lună, la contractele de publicitate cu Primăria Bucureşti. Spaţiul lăsat liber va fi dat gratis Asociaţiei Dăruieşte viaţa
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
Trimite un comentariu