Ioana Ene Dogioiu se alătură chiar de astăzi echipei de realizatori „Piaţa Victoriei”, având prima emisiune în direct pe frecvenţele Europa FM şi pe pagina de facebook, de la ora 18.15, anunţă postul de radio.
Ea este prima voce care s-a auzit la ştirile Europa FM, în 2000, când radioul s-a lansat cu jurnalul prezentat de ea (atunci cu numele Nadina Forga) şi Rareş Petrişor. Acum, revine să completeze echipa emisiunii Piaţa Victoriei formată din Cristian Tudor Popescu, Anca Simina, Alice Iacobescu şi Tudor Muşat.
Până acum, realizator Piaţa Victoriei era şi Moise Guran, care a decis să intre în politică.
Ioana Ene Dogioiu:
„E o revenire firească, naturală, la radioul care mi-a rămas mereu în suflet. Lansarea Europa FM, pe 26 mai 2000, chiar cu un jurnal prezentat de mine şi de Rareş e un moment profesional, dar şi personal extrem de valoros.
E ca o reîntregire sufletească, dincolo de, evident, provocarea profesională de a face interviuri la înălţimea celor care au făcut din această emisiune un reper într-un timp atât de scurt.”
Ioana Ene Dogioiu a lucrat la TVR, Realitatea TV, Radio Total, şi, din 2007, la publicaţia online Ziare.com unde este senior editor şi realizator de interviuri cu precădere din domeniul politic şi juridic. Ioana Ene Dogioiu are licenţă în Drept, la Universitatea Bucureşti.
De la Nadina Forga la Ioana Ene Dogioiu. De ce a făcut această trecere?
În anul 2000, Ioana Ene Dogioiu a prezentat primul buletin de ştiri de la Europa FM, pe atunci cu numele Nadina Forga.
De ce această schimbare? Jurnalista a explicat într-un text publicat în urmă cu doi ani pe Ziare.com
Din material:
„Ca sa clarificam definitiv: numele meu din ceritificatul de nastere este Nadina-Ioana Forga. Prin casatorie am devenit Nadina-Ioana Dogioiu.
Cand am inceput sa scriu articole de opinie pentru Ziare.com eram angajata a TVR si pentru a nu implica in opiniile mele, sub nicio forma, institutia in care lucram, cu atat mai mult cu cat faceam parte dintre angajatii indezirabili pentru Alexandru Sassu si echipa sa, am ales sa scriu sub un pseudonim, ceea ce insemna deloc lipsa raspunderii personale si a institutiei de presa pentru textele mele.
Am ales sa semnez Ene, care nu este un nume de cod, ci numele bunicului meu matern. L-am ales ca un omagiu pentru omul care a fost un anticomunist inversunat si pentru ca numele acesta sa ma impiedice sa fac vreodata cel mai mic compromis, asa cum nu a facut el, platind pretul care era de platit.
In ziua in care contractul meu cu TVR a incetat, numele de semnatura a devenit Ene Dogioiu. Nimic conspirativ, nimic obscur.”
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
Comentarii
Dacă intră pe post cu noul nume multă lume habar nu are cine este.
De multe ori, e preferabil să apari cu numele sub care te-ai consacrat.