VIDEO. Cum arată o viaţă de magician? Vlad Grigorescu (vlogger şi fost prezentator iUmor) a povestit, în Studioul Paginademedia.ro, despre viaţa sa de magician cu normă întreagă.
Grigorescu se împarte între meseria de magician, care presupune o „viaţă nomadă”, cu turnee prin ţara spectacole live şi un canal de YouTube.
Este pasionat de magie de la varstă de şase ani, când tatăl său i-a arătat un truc simplu de magie. Lucrurile au evoluat şi a ajuns să facă din asta o meserie, nişte spectacole pentru care lumea plăteşte.
În drumul său a avut multe apariţii TV, unele dintre acestea destul de importante: A fost aproape să câştige show-ul „Românii au talent”, de la Pro TV, dar a ieşit pe primul loc la „iUmor”, de la Antena 1.
A ajuns chiar şi în rolul de prezentator la Antena 1, după finala câştigată în primul sezon iUmor.
A povestit cum a ajuns să partice la aceste show-uri, de ce a acceptat să fie prezentator şi nu în ultimul rând, de ce a renunţat la rolul de gazdă TV.
Spune că nu premiile puse la bătaie în show-urile de televiziune erau motivul pentru care mergea acolo. Motivul era altul, pe care l-a explicat chiar el:
„Nici la „Românii au talent”, nici la „iUmor” nu m-am dus ca să câştig. Mi-am propus de fiecare dată să ajung în finală ca să am ocazia de mai multe ori să arat ce fac. Le-am văzut ca pe oportunităţi să arat ce fac eu”, a spus Grigorescu.
A renunţat să mai fie la cârma show-ului de umor de la Antena 1 şi spune că în momentul de faţă nu-şi mai doreşte să prezinte vreun show TV:
„E mult mai bine pentru mine de când m-am lasat de TV. Aşa pot să fiu eu cum vreau, nu am limite. În televiziune nu poţi să faci ce vrei tu. Chiar e posibil să trebuiască să faci lucruri pe care tu nu le-ai face niciodată.
A fost o nepotrivire. Ei voiau ceva, eu altceva”, recunoaşte Vlad Grigorescu.
Magicianul a povestit pe larg despre experienţa în televiune. A vorbit despre online şi viitorul televiziunii, despre subiectele pe care le abordează în filmele de pe YouTube. A explicat de nu se consideră vlogger şi ce este, în opinia sa, un influencer.
Toate subiectele, pe larg în interviul de mai jos.
VIDEO. Viaţa de magician, cu Vlad Grigorescu. Despre magie, vlog şi televiziune
Primele apariţii TV. La 19 ani: La emisiunea Naşul şi la Capatos
Vlad Grigorescu: „Prima mea apariţie TV a fost la Naşul. Eu l-am cunoscut pe producătorul emisiunii într-un bar, în care făceam magie. A ieşit drăguţ.
Am fost şi la Capatos în primul sezon, când era o emisiune curată. A doua zi au început să sune telefoanele, erau oameni din toate televiziunile care mă voiau la ei în emisiuni.
După „Românii au talent” eu mă gândeam că trebui făcut un format bazat pe umor, iar apoi am aflat că se face la Antena 1. De asta m-am şi înscris în primul sezon.
Nici la „Românii au talent”, nici la „iUmor” nu m-am dus ca să câştig. Mi-am propus de fiecare dată să ajung în finală ca să am ocazia de mai multe ori să arat ce fac. Le-am văzut ca pe oportunităţi să arat ce fac eu.”
Cum a ajuns să prezinte iUmor şi de a renunţat: „A fost o nepotrivire”
Vlad Grigorescu: „E mult mai bine pentru mine de când m-am lasat de TV. Aşa pot să fiu eu cum vreau, nu am limite. În televiziune nu poţi să faci ce vrei tu. Chiar e posibil să trebuiască să faci lucruri pe care tu nu le-ai face niciodată.
A fost o nepotrivire. Ei voiau ceva, eu altceva.
Televiziunile au nevoie de o vedetă a trustului, iar eu n-am vrut niciodată să fiu o vedetă a trustului.
Eu nu cred în conceptul de vedetă.
Nu mi-a scăzut popularitatea după ce am plecat de la TV, din contra. Eu am plecat cu alt gând, acela că este important şi ce fel de oameni te urmăresc. Nu erau neapărat oamenii pe care-i voiam eu să mă urmărească. Eu făceam o chestie care respingea categoria care mă intersa pe mine.
Pe mine mă interesează oamenii care caută, nu cei care înghit orice. Oamenii care au pretenţii de la ei, care îşi doresc mai mult.
Eu nu mai vreau să fiu prezentator, în momentul de faţă.
Am Youtube-ul. Un filmuleţ care nu face atât de bine are cam 50.000 de vizionări, adică o Arena Naţională de oameni vede ce am postat eu.”
Pasiunea pentru magie, de la şase ani: „Tata mi-a făcut un truc când eram mic”
Vlad Grigorescu: „Pasionat de magie sunt de mic, de pe la şase ani, când mi-a arătat tata un truc. Era un truc cu un nasture, pe care el îl făcea să dispară şi apoi apărea în buzunarul meu.
Explicaţia era simplă, însă ce am simţit atunci m-a impresionat foarte mult. Am vrut şi eu să dau mai departe trăirea pe care am avut-o atunci.
Am devenit culegător de trucuri, adică mergeam la oameni să le arăt ce trucuri ştiu şi oamenii respectivi îmi spuneau că şi ei ştiu trucuri. Şi aşa le adunam. Nu prea aveam de unde să învăţ magie atunci. Mai erau şi nişte emisiuni de magie pe TVR 2, pe care ei le dădeau noaptea.
Eu le înregistram pe video şi mă uitam la ele cu încetinitorul.
Când a ajuns internetul la noi am început să văd şi ce se făcea în afara ţării.
I-am făcut pe oameni să plătească pentru show-uri făcând show-uri bune.
Am auzit mai de mult, după un show, o fată vorbind la telefon: „Noi am venit la caterincă aici, am crezut că o să rădem de magician, dar a fost chiar tare”
Aşa era când m-am apucat eu. Oamenii aveau senzaţia că tu mergi acolo să-i păcăleşti. A durat până s-a educat publicul.”
De ce nu se consideră „vlogger” şi ce este un influencer? - „Un om sincer şi de încredere”
Vlad Grigorescu: Nu cred că sunt vlogger. Mi-am dat seama că eu nu fac vlogguri, ci fac nişte filme scurte, gândite cumva. Fac nişte clipuri cu o temă concretă, pe care eu nu le consider vlogguri.
Am făcut un experiment în care am vrut să arat că oamenii share-uiesc o informaţie falsă mai repede decât una adevărată.
Mai mult decât să le arăţi ce se întâmplă, că oamenii share-uiesc informaţii false, ce poţi face? Eu personal n-am ce să fac mai mult. Cred că toată lumea ar trebui arate aceste lucruri, inclusiv mass-media.
Chiar dacă nu e suficient, îmi fac partea mea.
Definiţia influencerului: „Un influencer e o persoană care se concentrează pe promovatul unor anumite produse, ori în cazul acesta eu nu sunt influencer. Un influencer trebuie să pară de încredere şi sincer. ”
Eu le spun oamenilor când fac o reclamă, la YouTube poţi să şi setezi să apară ca un clip sponsorizat. Eu încerc să fiu sincer sau să nu zic ceva ce nu e adevărat.
Am făcut o reclamă la un cazino online, dar n-am zis niciodată „jucaţi”. Pentru că eu nu joc în cazinouri.
Ei s-au gândit că e asociere de imagine bună şi a funcţionat.”
Viitorul televiziunii: „Vedetele de altă dată sunt acum vloggerii”
Vlad Grigorescu: „Cred că uşor, uşor, conceptul de TV, aşa cum era odată, nu o să mai reziste mult că nu are cum, este ridicol. De ce m-aş uita când vrea televiziunea, când mă pot uita pe net când vreau eu?
Platformele de streaming sunt viitorul. Chiar azi am văzut o reclamă la un reality show, pe Netflix. Uşor, uşor devine o televiziune, o televiziune internaţională la care te poţi uita când vrei, la ce vrei.
Publicul de online nu are timp, îşi valorifică timpul altfel. Oamenii care se uită la TV au vieţi mai simple, nu vor să se complice cu nimic.
Vedetele de altă dată sunt acum vloggerii, pentru copiii de acum. Pentru ei televiziunea e o chestie bizară pe care o fac bătrânii.
Pe YouTube eşti mai aproape de publicul tău. Televiziunile nu prea mai oferă realitate. Oamenii au nevoie să vadă oameni reali, la care să se raporteze.
Oamenii au început să dea bani din respect pentru conţinut, iar în cazul Netflix din comoditate. Cum ai avea abonament de TV şi nu ai de Netflix?”
Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
Comentarii