TVR versus MediaSind. Postul public a angajat o casă de avocatură prin care se luptă cu sindicatul.
Prima mişcare: SRTv a dat în judecată MediaSind, după cum sindicatul a anunţat ieri.
Televiziunea a venit cu o replică, astăzi, în care confirmă acţiunea în instanţă:
„Societatea Română de Televiziune a încheiat un contract de asistenţă juridică cu societatea civilă de avocaţi „Zamfirescu Racoţi Vasile şi Partners”, şi nu cu 4 avocaţi, pentru reprezentarea SRTv într-o acţiune împotriva sindicatului MediaSind”, menţionează poziţia TVR.
Procesul, despre care sindicatul susţine că ar fi o formă de „hărţuire”, este explicat tot de TVR:
- MediaSind îşi arogă drepturi în mod ilegal
- Acţionează abuziv, subminând activitatea SRTv
- Prin propagarea constantă de informaţii false, neverificate, prin ameninţări, instigare la ură şi revoltă, MediaSind afectează grav imaginea serviciului public de televiziune, inducând în eroare angajaţii instituţie şi opinia publică;
Ce vrea TVR prin procesul cu sindicatul?
Motivaţia postului public este următoarea:
„Televiziunea publică are dreptul, dar şi obligaţia să ceară în instanţa - dacă altfel nu este posibil - încetarea acestui abuz şi corectarea nedreptăţilor şi a prejudiciilor de imagine aduse SRTv”, arată punctul de vedere remis de TVR.
MediaSind acuză: Avocaţii sunt angajaţi ilegal. O lege interzice instituţilor publice să cumpere consultanţă, dacă au un departament juridic intern
Sindicatul acuză TVR că ar fi angajat avocaţii fără să respecte legea.
MediaSind susţine că o ordonanţă de urgenţă a Guvernului interzice instituţiilor publice, care deja au departament juridic propriu să cumpere servicii juridice de consultanţă sau de reprezentare din exterior.
În replică, reprezentanţii postului spun că instituţia are dreptul să lucreze şi cu avocaţi externi, întrucât Ordonanţa la care face referire MediaSind nu se aplică Televiziunii Publice.
Nu este prima data când se ridică această problemă. MediaSind a publicat, în urmă cu câteva luni, un set de date care arată că TVR a cheltuit aproape 1,3 milioane de euro pe servicii externe de consultanţă jurdică, în opt ani.
Totul s-a întâmplat în condiţiile în care instuţia deja avea un departament jurdic intern pentru care a mai cheltuit 1,5 milioane de euro, tot în opt ani.
Comentarii
E platit cu 5 lei postarea?