NOUTATE. Ai văzut o ilegalitate? Gunoi aruncat pe jos? O maşină parcată "pe dos"? Pozezi, trimiţi şi autorităţile sau televiziunile află imediat ce s-a întâmplat.
Aplicaţia se numeşte Planet Eyes, fiind dezvoltată Augustin Pleşea, fondator al companiei de curierat Cargus (din care a ieşit în urmă cu mai mulţi ani, când a vândut către DHL). Planet Eyes poate fi descărcată de pe site-ul planeteyes.net.
Partener este Asociaţia Alianţă pentru Pădure, condusă de un fost jurnalist.
Cum funcţionează?
”Cetăţeanul intră pe site şi îşi face cont, descarcă aplicaţia. Este valabilă atât pe IOS, cât şi pe Android. Odată instalată aplicaţia, cetăţenul poate transmite în timp real către autorităţi (este o listă care se deschide într-un pop-up): garda de mediu, garda forestieră, primării, poliţie, jandarmerie etc., acestea fiind alese în funcţie de locul de unde se face transmiterea imaginii.
Dacă, de exemplu eşti la Tunari şi surprinzi o maşină din care se descarcă moloz pe malul apei sau pe câmp, faci fotografia sau filmul şi o/îl transmiţi către Primăria Tunari, Garda de Mediu Ilfov, Poliţia Tunari, Jandarmeria Otopeni (cele din apropiere). Aplicaţia este extrem de versatilă şi foarte uşor de utilizat. Important: este gratuită!”, detaliază pentru Paginademedia.ro cei implicaţi în proiect.
Televiziunile şi canalele media pot fi parteneri în proiect
Canalele media - site-uri şi televiziuni - pot fi parteneri în proiect. Cum? Numărele de telefon ale posturilor TV sau ale site-urilor va fi trecut în whatss-up în aplicaţie, astfel încât mesajul susprins de utilizatori să ajungă şi la staţiile partenere.
"Ne dorim ca în lista ”adresanţilor” (autorităţi) să punem la dispoziţia celor care descarcă aplicaţia Planet Eyes şi o listă a canalelor media interesate. În special canale TV, care printr-un parteneriat să poată prelua şi disemina mesajele (după o verificare prealabilă) care anunţă acte antisociale!", explică dezvoltatorii aplicaţiei.
Asociaţia „Alianţă Pentru Pădure”, condusă de un fost jurnalist, partener în proiect.
Partener în proiect este Asociaţia Alianţă pentru Pădure, condusă de fostul jurnalist Laurenţiu Ciornei.
„Şi prin această aplicaţie, încercăm să educăm cetăţenii pentru protejarea naturii şi pentru viitorul copiilor noştri. Sperăm ca, prin această aplicaţie, să descoperim multe dintre”uscăturile” care fac parte, din păcate din societatea noastră şi să încercăm să le îndreptăm”, a declarat Laurenţiu Ciornei, fondator Alianţa pentru Pădure.
Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
Comentarii
Ca si in cazul oricaror reclamatii facute , de ex la 112, autoritatea este obligata sa nu divulge identitatea reclamantului.
Partenerii bifeaza ca sunt de acord cu politica GDPR a asociatiei.
Fotografiile, filmele, nu sunt publice, sunt doar trimise de site catre autoritatile competente si/sau media , dar si in copie CC catre partenerul care sesizeaza. Astfel, autoritatea competenta are datele partenerului si-i poate raspunde in termenul legal.
Partenerii media ce pot primi, dupa preferinta partenerului ce-i selecteaza, stiu sa evite sanctiunile GDPR, daca vor folosi imaginea primita.
Dl. Serban, va rog sa va ganditi la basculante de gunoaie aruncate, la vidanje golite aiurea, la deversari poluante, defrisari ilegale, braconaj, abuzuri sociale. Cand partenerii constata, deschid aplicatia, capteaza imaginea , descriu sumar, selecteaza autoritatile competente si media preferata. Localizarea GPS faciliteaza selecterea autoritatilor direct responsabile din zona.