Skip to main content

VIDEO. Fără viză în SUA! Guvernul lansează o campanie pentru aderarea României la Programul Visa Waiver. CNA roagă televiziunile şi radiourile să o preia gratuit. Clipul campaniei

 
VIDEO. Fără viză în SUA! Guvernul lansează o campanie pentru aderarea României la Programul Visa Waiver. CNA roagă televiziunile şi radiourile să o preia gratuit. Clipul campaniei

Guvernul României se mobilizează pentru aderarea României la Programul Visa Waiver, care va permite ca românii să călătorească în SUA fără viză.

Publicitate

Instituţia va lansa joi, 18 iulie, o campanie TV, radio şi online ce se va derula sub numele „Califică România în Programul Visa Waiver”, după cum a declarat la CNA Valentin Vătăjelu, consilier de stat, coordonatorul naţional pentru aderarea României la Programul Visa Waiver.

Televiziunile şi radiourile au fost invitate să suţină gratuit campania Guvernului. 

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis în şedinţa de astăzi (miercuri, 17 iulie) să trimită către televiziuni şi radiouri rugămintea de a prelua seria de spoturi în care românii care au viză expirată de cel mult patru ani sunt încurajaţi să ceară o reînnoire. 

Cum sună spotul:

„Tu poţi califica România în Visa Waiver. Dacă ai orice tip de viză SUA, valabilă sau expirată de mai puţin de 4 ani, aplică acum pentru o viză nouă de tip B1 sau B2.

E simplu. Nu trebuie să mai mergi la interviu. Doar aşa putem califica România în Programul Visa Waiver şi românii vor putea călători în Statele Unite fără viză. Aplică Acum! 

Ne putem califica doar până la 30 septembrie 2024”, se mai menţionează în clipul video. 

Campania constă în două spoturi TV şi unul radio, dar va fi şi în online. 

Valentin Vătăjelu, consilier de stat, coordonatorul naţional pentru aderarea României la Programul Visa Waver: 

„Este o oportunitate istorică pentru România de a adera la Programul Visa Waiver în viitorul apropiat. Guvernul României s-a angajat să îndeplinească criteriile de aderare până la sfârşitul anului fiscal american, care se termină pe 30 septembrie 2024.

Este o zonă de criterii de securitate în care am semnat mai multe acorduri de schimb de informaţii cu Statele Unite ale Americii în vederea combaterii terorismului şi a infracţionalităţii transfrontaliere, dar mai este şi acest ultim criteriu tehnic, o rată de refuz a vizelor B1, B2 pentru turism şi afaceri de sub 3%, ceea ce este extrem de greu de obţinut.”

De ce se menţionează în spot că „ne putem califica doar până la 30 septembrie”?

Valentin Vătăjelu a explicat că în acest caz, calculul ratei de refuz se face într-un an fiscal american, care a debutat la 1 octombrie 2023 şi se încheie la 30 septembrie 2024. 

Întrebat de Răsvan Popescu, membru CNA, cât suntem de aproape de ţinta propusă, Vătăjelu a răspuns: 

„Nu se pot comunica date despre situaţia live a ratei de refuz, dar semnalele arată că suntem foarte aproape. Măsura aceasta este ca să ne asigurăm că toate eforturile depuse până acum nu sunt în zadar. Acest demers ne-ar putea ajuta pe toţi să avem garanţia că pe 30 septembrie vom fi sub 3% cu rata de refuz a vizelor B1, B2.”

Clipul campaniei, în continuare

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus