CONCURS LICENŢE RADIO. Cele mai multe dintre licenţele radio scoase la concurs de CNA au fost câştigate de posturi care activează local. Un radio din Cluj - EBS - a câştigat cele mai multe - trei - inclusiv licenţa de Braşov, care acoperă nu doar oraşul, ci şi mare parte din judeţ.
Constanţa, Bacău, Câmpulung, Galaţi, Piatra-Neamţ, Miercurea Ciuc, Bistriţa, Reghin sunt printre localităţile unde frecvenţele au fost luate de companii locale.
Şi câteva dintre posturile mari au luat licenţe, în general în oraşele în care nu au existat jucători locali: Radio Guerrilla a obţinut două licenţe. Pro FM, Radio ZU, Itsy Bitsy, Naţional FM, Impuls, câte una.
Detalii, dar şi lista completă a câştigătorilor, în continuare:
La concursul de licenţe s-au acordat 31 de frecvenţe. Alte trei (Nehoiu, Ploieşti şi Soveja) urmează să fie acordate (votul nu a stabilit câştigătorii).
EBS Radio, din Cluj-Napoca, a câştigat licenţa de la Braşov, care va avea emiţătorul pe Vârful Postăvaru şi are acoperire regională, pe mare parte din judeţ. Acelaşi post va avea staţii la Sighişoara şi la Alba Iulia.
Cine este EBS Radio?
Postul de radio a obţinut prima licenţă radio în anul 2017, când EBS a câştigat frecvenţele de la Cluj şi de la Dej. Radioul este deţinut de Entire Broadcasting System, firmă care îi are ca acţionari Metz Daniel -95% şi Metz Andra Maria -5%. Daniel Metz este un om de afaceri din Cluj, fondatorul firmei de software EBS România, care a fost vândută în urmă în trecut către gigantul japonez NTT Data.
Citeşte şi: Cine este firma care a câştigat frecvenţele de Cluj şi Dej la concursul radio
Radio Guerrilla, două licenţe câştigate
Postul Radio Guerrilla se va auzi pe două frecvenţe noi. Guerrilla obţinut la concursul de la Consiliul Naţional al Audiovizualului o primă licenţă la Curtea de Argeş.
Cea de-a doua licenţă câştigată de Guerrilla acoperă parte din Deltă: este la Mila 23.
Ce frecvenţe au mai luat posturile "centrale"? Localele, peste două treimi din licenţe
Cea mai mare parte a frecvenţelor au fost date de CNA jucătorilor locali: 22 din cele 31 de licenţe vor fi operate de companii din ţară: Play Radio (Constanţa), Radio Galaţi (Galaţi), Radio Transilvania (Rupea) etc.
Câteva dintre posturile "centrale" au obţinut câte o licenţă:
- Radio ZU - Slatina
- Itsy-Bitsy FM - Ploieşti
- Pro FM - Videle
- Impuls FM (Dogan) - Botoşani
- Naţional FM - Vaslui
- Gold FM - Zalău
- Radio Trinitas (Patriarhia Română) - Drobeta-Turnu Severin
Citeşte aici LISTA COMPLETĂ a câştigătorilor concursului de frecvenţe radio de la CNA
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
Comentarii
Imaginea CNA-ului este imaginea clasei noastre politice. Au întârziat ( că de le permite funcția…) cu douăzeci de minute începerea ședinței . Microfonul când se deschide când nu ( după interes ) in timpul ședinței . Impresia lăsată nouă de acești palizi actori este de indiferență totală fată de tot ce ar reprezenta interes comunitar ( ei… semi-zeii ) și de autoritate, autoritate care nu reprezintă jalnica lor persoană , lipsită de calitatea de a discerne intr-un mod responsabil , ci autoritatea acestei nobile instituții “trasă de păr” de acești epigoni.
In fața acestui adevăr nu ne rămâne decăt să îi ignorăm, la fel cum va face istoria…
Sursele media din fericire sunt mult mai diverse. Mediul on-line ( imensul social media ).
Aceste fosile staliniste ( infectate cu acest jalnic microb ) nu au decât sa își joace stângaci rolul, pe banii plătiți de bietul contribuabil .
Dacă ar fi sa îi inviți la sculărie nu s-ar pricepe decât sa strice…
Stați fără grijă… după felul cum s-a votat la ședința de la CNA , de la sculărie se vede unanimitatea în cuget și in simțire a tovarășilor de la CNA. Mai ceva ca la PARTID… (unanimitate când zice șeful )
Nu exista concurs în adevăratul înțeles al cuvântului la CNA. Ar trebui schimbată denumirea. În loc de concurs sa scrie cei de la CNA “atribuire tovărășească de licențe” . După abrambureala spectacolului se vede calitatea CNA-ului…
Peste maxim un an mulți câștigători vor scoate la taraba frecventele . La fel ca și la ultima ședința cu Jazz fm și celelalte.
Jurnal fm plătește ca orice post de radio drepturile de autor, aceasta ține de departamentul contabilitate. Întrebarea de zero puncte, care a făcut aceasta referire a surprins echipa Jurnal fm. La fel, atitudinea ostila a membrilor CNA care ( deși era un concurs lansat care permite oricărui operator media sa se înscrie , dacă întrunește condițiile ) au întrebat , de ce solicită Jurnal fm frecvente? Auzi întrebare la un concurs..
Nu au analizat strategii si proiecte. Întrebarea capitala: De ce v-ați înscris la concurs…?
Echipa Jurnal fm a fost nepregătită pentru asemenea întrebări fără logică, mai bine zis tendențioase …
Am zis libera ca nu s-a dat
Maine(si cred intreaga aceasta saptamana)nu va fi sedinta CNA,dar da,se va da acea licenta cat mai devreme posibil si cat mai devreme vor pica membrii in comun acord asa incat sa fie macar 6 voturi la una
Dar cu cele de pe autostrazi?Nici macar nu au lasat alte companii sa puna cerere,o sa mai stea pana la urmatorul concurs care Dumnezeu stie cand va mai fi neutilizate
Avand în fm program live de la ora 7.00-21.00, oferind știri locale cu specific, pentru fiecare frecventa pe care o utilizează, 24.00 din 24.00 , nu poate decât sa impresioneze plăcut ascultătorii . Locuitori din Suceava, Bacău ,Brașov , pot confirma aceasta performanța interesantă, prin numeroasele apeluri, intervenții live pe care le au la tematicile abordate de către realizatorii de programe.