Skip to main content

Televiziunea TraLaLa a ieşit din reţeaua de cablu Vodafone

 
Televiziunea TraLaLa a ieşit din reţeaua de cablu Vodafone

Televiziunea românească TraLaLa, ce difuzează conţinut pentru copiii preşcolari, a ieşit din grila digitală naţională a Vodafone după ce nu a mai ajuns la un acord cu operatorul de cablu.

Publicitate

Compania a informat CNA despre noua schimbare din grila sale. Pe lângă Tralala, mai iese din grila companiei şi televiziunea Prima Sport 5.

„Au fost nişte negocieri care nu au fost în direcţia pe care ne-am dorit-o. Noi am lansat de curând platforma OTT. Noi am introdus televiziunea Tralala şi în OTT. Dânşii nu şi-au dorit, au vrut o colaborare doar pe reţeaua fixă. Au mai fost câţiva termeni asupra cărora nu am căzut de acord. Nu am fost de acord să fie numai într-o reţea, am vrut să fie pe toate sistemele ca să nu avem o problemă cu abonaţii. Ei au lansat o licenţă nouă, aşteptăm cu interes”, a explicat, la CNA, Cornel Marian, reprezentantul Vodafone în relaţia cu CNA. 

Proiectul Tralala, iniţial un canal de YouTube de succes (primul din România care a primit butonul de diamant), a primit licenţă de la CNA în decembrie 2020. În mai puţin de un an se lansa Tralala TV

Proprietarii postului mai au o licenţă pentru televiziunea LooLoo Kids, tot cu conţinut pentru preşcolari, dar destinat pentru alte ţări. Luna trecută, proprietarii postului au mai primit o licenţă de la CNA, pentru televiziunea Trala Desene Animate, destinată copiilor mai mari.

UPDATE. Într-un punct de vedere trimis la solicitarea Paginademedia.ro, reprezentanţii TraLaLa spun că decizia de a scoate postul din grilă a fost a Vodafone, în urma refuzului televiziunii de a pune la dispozitie gratuit distributia postului pe OTT-ul Vodafone. 

„Eliminarea din grila a TraLaLa TV a fost decizia unilaterala Vodafone. Vodafone detine din partea noastra acord de retransmisie gratuit in format SD, HD prin cablu digital, analogic si IPTV. Repetam, Vodafone are acord de retransmisie fara nici o conditionare financiara, pana in vara 2025.

Inlaturarea TraLaLa TV  a survenit in urma refuzului nostru de a pune la dispozitie gratuit distributia postului nostru pe OTT-ul Vodafone. Contractual, noi avem costuri suplimentare foarte mari pentru a licentia programe pentru OTT si VOD,

Aceasta decizie Vodafone  ne intristeaza pentru ca de suferit vor avea abonatii lor, familiile cu copii care vor fi nevoite sa caute alte solutii pentru a viziona unul dintre cele mai indragite posturi de TV adresate celor mici.”

TraLaLa TV este distribuita la nivel national prin Digi, Orange, Orange Romania Communications (fostul Telekom), Megogo, Sweet TV, majoritatea distribuitorilor locali de servicii de televiziune din Romania si Republica Moldova.

Citeşte şi: 

O nouă televiziune pentru copii se va lansa în România. A primit licenţă de la CNA. „Fixiki este un reper faţă de ceea ce vrem să aducem noi în România”

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus