COMUNICAT. Grija pentru alegerea unui biberon potrivit determină cunoaşterea principalelor criterii de selecţie, pentru a avea certitudinea că cel mic este hrănit corespuzător, indiferent de tipul laptelui utilizat (lapte matern pompat anterior sau lapte praf).
Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.
Citeşte în continuare informaţiile de bază privind alegerea biberonului şi ţine cont de acestea, pentru a găsi un produs adaptat nevoilor celui mic.
Care sunt beneficiile oferite de utilizarea biberonului?
Un biberon le permite ambilor părinţi să hrănească bebeluşul, atunci când este ora mesei. Cu alte cuvinte, ambii parteneri pot petrece astfel timp preţios cu puiul lor. Spre deosebire de alăptare, hrănirea celui mic la biberon garantează faptul că ambilor părinţi pot consolideze o legătura emoţională importantă cu micuţul, chiar din primele zile, săptămâni sau luni de viaţă.
Mai mult decât atât, utilizarea unui biberon cu recipient gradat asigură un control optim asupra cantităţii de lapte. Prin urmare, părintele sau asistentul maternal are certitudinea că cel mic primeşte suficienta hrană.
Nu în ultimul rând, biberonul se poate utiliza fără probleme în spaţii publice, chiar şi în cazul în care cel mic primeşte lapte de la sân. Este o metodă flexibilă de hrănire a celui mic, dar şi o soluţie pentru păstrarea laptelui matern în condiţii de siguranţă.
Cum alegi cel mai bun biberon pentru hrănirea celui mic?
Iată care sunt cele mai importante criterii de care orice părinte trebuie să ţină cont, pentru a alege unul sau mai multe biberoane pentru bebeluşi:
- Materialul tetinei. Cele mai bune tetine sunt realizate din latex sau silicon. Cele din urmă sunt ceva mai rigide, însă asigură o rezistenţă la uzură mult mai buna, de aceea, se pot înlocui la intervale de timp mai mari. Cele din latex sunt mai flexibile, asigurând o mobilitate ridicată în pregătirea biberonului, dar rezistă mai puţin la uzură.
- Forma tetinei. Forma clasică e cea asemănătoare unui clopot, însă modelele de ultimă generaţie dispun de forme ortodontice, adaptate cavităţii bucale a bebeluşului. Ai la dispoziţie şi modele cu o formă ce reproduce aspectul mamelonului, pentru ca cel mic să se obişnuiască mult mai repede cu biberonul, odată cu trecerea la formulă.
- Dimensiunile şi scurgerea tetinei. Dimensiunile tetinei se raportează la vârsta bebeluşului, de aceea, vei găsi pe piaţă modele pentru diferite intervale de vârstă (din şase în şase luni).
Forma şi dimensiunile scurgerii tetinei sunt deosebit de importante, pentru ca cel mic să poată fi hrănit corect, fără ca acesta să depună foarte mult efort. Picurarea laptelui prin scurgere trebuie să fie moderată, fără a exista o scurgere prea rapidă, sau una prea lentă.
- Materialul recipientului. Sticla nu mai reprezintă astăzi un material preferat de părinţi, fiind înlocuită cu diferite combinaţii de materii prime, rezistente la temperaturi mari, uzură zilnică sau şocurile de natură mecanică.
Îţi recomandăm să citeşti cu atenţie informaţiile despre biberonul pe care doreşti să îl achiziţionezi, pentru a te asigura că materialul nu conţine bisfenol, o substanţă foarte toxică, interzisă în realizarea recipientelor de biberon începând cu 2011.
- Forma şi gradaţia recipientului. Optează pentru o formă a recipientului ergonomică, astfel încât să poţi ţine produsul foarte bine în mână, indiferent de unghiul de înclinaţie al produsului.
De asemenea, îţi recomandăm să optezi pentru un biberon cu recipient gradat, astfel încât să îi oferi celui mic o cantitate optimă de hrană, indiferent de natura laptelui utilizat.
Hrănirea la biberon nu înseamnă neapărat trecerea la formulă
Utilizarea biberonului nu înseamnă înlocuirea laptelui matern cu formula. Părinţii pot utiliza această soluţie în public, sau atunci când mămicile trebuie să revină la job, păstrând în recipientele utilizate lapte matern pentru hrana celui mic.
Pentru mai mult confort în hrănirea bebeluşului cu ajutorul unui biberon, poţi avea mereu la tine mai multe recipiente umplute cu lapte.
Numărul acestora poate varia, în funcţie de vârsta celui mic sau de modul în care este hrănit. Ţine cont de aceste criterii pentru alegerea celor mai bune biberoane, atunci când realizezi o astfel de achiziţie.
Factorii analizaţi pot asigura toate beneficiile menţionate anterior şi îţi oferă certitudinea că alegi un produs de calitate, esenţial pentru hrănirea celui mic.
Cere sfatul medicului specialist, pentru a-ţi oferi sfaturi suplimentare şi recomandări de produs esenţiale.
Ce este secţiunea COMUNICATE:
În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.
Detalii, la [email protected]
Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro