Skip to main content

COMUNICAT. Cum să alegi chitul de rosturi pentru faianţă şi gresie? 5 recomandări

 
COMUNICAT. Cum să alegi chitul de rosturi pentru faianţă şi gresie? 5 recomandări

COMUNICAT. Placarea unei pardoseli cu gresie sau a unui perete cu faianţă îmbunătăţeşte vizibil utilitatea şi aspectul casei tale. Pe lângă alegerea plăcilor potrivite şi combinarea acestora într-un întreg armonios, nu trebuie să ignori un aspect important: chitul de rosturi.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Distanţa dintre plăci acoperă o suprafaţă considerabilă, vizibilă din orice unghi. În plus, dacă gresia şi faianţa pot fi curăţate cu o simplă cârpă umedă, rosturile acumulează murdărie şi bacterii periculoase.

Iată câteva recomandări care te vor ajuta să alegi chitul potrivit pentru următorul proiect de amenajare:

Ţine cont de suprafaţa de aplicat

După cum dimensiunile şi chiar forma geometrică a plăcilor trebuie armonizate cu suprafaţa pereţilor pe care se aplică, chitul de rosturi trebuie să respecte aceeaşi regulă. Pentru o cameră cu suprafaţă mare, alegerea unui chit într-o culoare contrastantă poate crea o imagine copleşitoare. Pentru suprafeţele mici, o culoare unitară de la o placă la alta prin chitul de aceeaşi nuanţă poate crea senzaţia de spaţialitate.

Dimensiunea potrivită a rosturilor

Suprafaţa pe care o acoperă chitul depinde de modul în care se aplică plăcile de gresie sau faianţă. Rosturile pot varia de la o linie insesizabilă până la canale de aproape un centimetru grosime. În funcţie de modelul pe care îl alegi vei putea îmbina plăcile cu rosturile potrivite, pe care le vei acoperi cu chit.

Dacă plăcile creează o imagine aparte, chitul din rosturi nu trebuie să spargă acest tipar. În schimb, dacă ai ales forme geometrice unitare, chitul poate fi tocmai elementul vizual distinctiv.

Cum alegi culoarea

Fiind atât de vizibile într-un proiect de amenajare cu gresie şi faianţă, culoarea rosturilor este esenţială pentru un design armonios.

În funcţie de spaţiul în care instalezi plăcile vei putea asorta chitul cu plăcile de gresie sau de faianţă, cu plinta, cu vopseaua de pe pereţi, cu elemente de mobilier din cameră sau chiar cu decoraţiunile textile.

Pentru a face mai uşoară orientarea în funcţie de culoarea dorită, foloseşte paletarul pus la dispoziţie de magazinele de profil. Pentru orice spaţiu de interior sau exterior găseşti chituri de rosturi şi silicon de pe Emenatwork.ro compatibile cu plăcile de faianţă, gresie porţelanată, piatră naturală sau mozaic vitroceramic.

Dacă rolul chitului este mai mult de design, siliconul ajută la fixarea şi etanşarea sanitarelor sau a materialelor de construcţii din baie, bucătărie, hol sau terasă.

Măsuri de protejare a rosturilor

Am amintit deja de riscul de murdărire a chitului dintre plăci. Apariţia mucegaiului depinde în mare măsură de doi factori: calitatea produselor utilizate şi modul de exploatare a spaţiului. Datorită compoziţiei polimerice, chiturile de calitate sunt hidrofobizate, devenind rezistente la majoritatea condiţiilor dintr-o baie sau bucătărie. Chiturile epoxidice bicomponente au în plus o rezistenţă mecanică superioară la abraziune.

Respectă indicaţiile producătorului

Păstrarea aspectului uniform al chitului pentru gresie şi faianţă este legată de procesul de preparare şi aplicare. Menţinerea culorii iniţiale depinde de respectarea indicaţiilor producătorului cu privire la amestecul pentru obţinerea chitului. La fel de importante sunt proporţiile pentru chitul pe bază de ciment, care se poate fisura sau crăpa în timp.

Dacă ajungi în această situaţie, va trebui să îndepărtezi chitul şi să îl aplici din nou, proces ce înseamnă timp, energie şi bani pierduţi. Cel mai înţelept este să te asiguri că aplicarea este corectă de la bun început. În unele cazuri, deteriorarea chitului este provocată chiar de aplicarea greşită a plăcilor.

Aşadar, acordă o atenţie deosebită acestui proiect, fie că îl realizezi în regim Do It Yourself sau îl laşi pe seama unui specialist.

Plăcile de gresie şi faianţă pot fi protejate şi puse în valoare cu ajutorul chitului pentru rosturi potrivit. Alege dimensiunile şi culorile potrivite pentru fiecare suprafaţă pe care o amenajezi în acest fel.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

sus